tolvskillingsoperan_richard_hamrin

Veckotips STHLM: Utmaningar


Publicerades 2019-09-10

Veckotips Stockholm: Vecka 37

Svek, samtalsgrupp och ett cyklonsöga. Veckan i Stockholm utmanar med medial dans, en svekfull fest och samtal om ensamhet.

 

 

In tune

In tune är ett dansverk som utforskar koreografi som sfär, influerad av dagens relation till internet och det spirituella.

Föreställningen liknas vid en cyklons öga där vi som publik för en lugn oas i stormens centrum, där dansrörelser blir till omedelbar mediering. Verket ska skapa en plats för perceptivt medvetande och det kanske dyker upp en och annan cyborg.

You are traversing in time and space fluidly, past and future seems to coexist.

Kommer vi bli uppkopplade? Kommer vi tappa känslan för rum och tid?

 

Weld

Torsdag 12 sept – Lördag 14 sept kl 19.00

Söndag 15 sept kl 16.00

 

 

Tolvskillingsoperan

Tolvskillingsoperan sätts upp på Folkoperan i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Det är dags att kliva in i Mackie Knivens värld av våld, svek och begär. Igen? Ja, Tolvskillingsoperan av Bertolt Brecht och Kurt Weill, är en av musikteaterrepertoarens mest populära och spelade verk.

Den talar till oss rakt upp och ned utan förskönande beskrivningar eller känslomässig vädjan. Berättelsen kretsar kring människans begär som ständig drivkraft, där alla profiterar på det man har; sin kropp, sin själ, sin moral. Tolvskillingsoperans samhällskritiska budskap går ingen förbi. Detta är de fattigas opera.

Denna gång blir det med skådespelare, operasångare, burleskartister, gästande körer och en operaorkester.

Vi välkomnas in till en rå, kittlande fest som ingen kan motstå. Dessutom spelas föreställningen på nya spelytor både i foajén och salongen.

 

Folkoperan

Onsdag 11 sep kl 18.00

Torsdag 12 sep kl 19.00

Lördag 14 sep kl 18.00

Söndag 15 sep kl 16.00

(Spelas fram till den 30 november)

 

 

GEMENSKAPEN

Gemenskapen är ett interaktivt verk, av Teater Trixter, om vår längtan efter tillhörighet. Här blandas verkliga personer (kanske du?) med fiktiva karaktärer.

GEMENSKAPEN är ett samtal mellan karaktärerna, där första delen involverar publiken med frågeställningar. Man svarar om man vill, man kan även sitta och lyssna och förhoppningsvis reflektera.

För gestaltningen står fem skådespelare, där karaktären Villgot ska leda en samtalsgrupp bestående av fyra vilsna själar med olika beroenden. Detta landar i ett samtal om kärlek, religion, alkohol och arv.

I detta gästspel från Göteborg ställs frågan hur vi kan gå från ensamhet till gemenskap. Du deltar i den mån du själv vill, men bjuds in till ett samtal där de existentiella frågorna dominerar.

 

ABF
Tisdag 10 sep – 11 sep kl 19.00

Ekskäret Klustret
Torsdag 12 sep kl 19.00 

Ö2
Fredag 13 sep kl 19.00 

 

 

Bild i bannern: Tolvskillingsoperan: Richard Hamrin (Jenny) och Andreas Hammarström, Linn Oscarsson, Lidia Bäck, Malin Ehlin (Horor), foto: Mats Bäcker

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *