Ada

Veckotips STHLM: Kärlekstankar


Publicerades 2019-06-11

Veckotips Stockholm: Vecka 24

Kärlek, levnadsöden och tankar bortom det greppbara står som teman denna vecka i Stockholm. Fast störst av allt är kärleken för här kommer både Eva & Ada till tals, liksom Strindberg och Juliet. Eller är den gemensamma nämnaren en fnurra på tråden?

 

Och Juliet

I ett gästspel på Bagarmossens Folkets hus sammanförs musikartisten Leila Ks öde med den fiktiva karaktären Juliet Capulet, från Shakespeare’s drama Romeo och Julia.

Bakom verket står Reginateatern & Scenkonst Uppsala och allt material har skapats av och med ensemblen.

Juliet, Oh Juliet, varför ska du dö?
Du som är solen. Du som är livet. Som en komet skjuts du ut i världen när du träffar Romeo. Du kan inte stoppas.
Nej, nu trotsar vi stjärnorna!
Vi låter dig leva

Juliet besparas sitt öde att dö för kärleken och växer istället upp till Leila K. Vad kommer dessa karaktärerna ge till varandra, hur kommer de bli ett?

Ödet är definitivt ett tema i föreställningen och med en stor ensemble och bilder som andas lekfullhet verkar detta bli riktigt härligt.

 

Bagaremossens Folkets hus 

Fredag 14 juni – Lördag 15 juni kl 19.00

 

 

Eva & Ada

En rörelsebaserad föreställning om ett on/off förhållande. Eva och Ada gör slut och blir ihop igen, gör slut och blir ihop igen. Här får vi följa Ada under några dagar i något som skulle kunna beskrivas som en destruktiv relation.

Vad är det som gör att hon inte bara kan gå vidare? Jo, visst är dalarna djupa, kanske djupare än de flestas. Men topparna, topparna känns obeskrivligt höga. Skulle hon någonsin kunna få det här med någon annan? Och bråken, de är väl bara ett tecken på att det är äkta kärlek?

Är detta en spinn off på Eva och Adam eller kanske också på Romeo och Julia? Hmm… Men drama gillar jag, och får jag inte smärta, kärlek och en tår i ögat vill jag inte vara med.

 

Teaterverket

Torsdag 13 juni – Söndag 16 juni

 

 

Ockulta dagboken

Dags för Strindberg! Och denna gång ska vi gå in i hans förskräckliga ensamhet och grubbleri. Föreställningen bygger på Strindbergs tankar och utdrag från Inferno och Ockulta dagboken.

 I texterna slåss Strindberg mot religiositetens grubbel, vetenskapens logik och det ockult dolda. Hur uppstod förnuftet, vetenskapen?

Dessutom ska vi genom gestaltningen lyssna till ett tänkande som går bortom det begripliga. Det onåbara fascinerar. Vågar du att liksom Strindberg utsätta dig för en sensibilitet som gör det möjligt att höra och synliggöra det dolda. Kommer vi då möta vår möjliga framtid eller drabbas av en uttröttande känslighet?

Ta chansen och undersök tillsammans med föreställningen Ockulta dagboken om du genom din kroppsliga existens kan lyssna bortom det begripliga.

 

Strindbergs Intima Teater

Fredag 14 juni kl 16.00

 

 

Omslagsbild: Pressbild Eva & Ada.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *