STOFFX prog FRONT

Veckotips STHLM: Fringestämning


Publicerades 2019-09-03

Veckotips Stockholm: Vecka 36

Det är fringestämning i Stockholm och alla har klippt lugg! Nä skit i luggen, det är ju så klart Stockholm Fringe Festival som får hela staden att vibrera av scenkonst. 

 

STOFF•X – Stockholm Fringe Festival 2019

Stockholm Fringe Festival (#STOFFX) är en multidiciplinär scenkonstfestival och i dagarna (3-7 september) är det dags för den tionde upplagan.

Under fem dagar fylls tretton scener med nästan hundra akter.

Our 10th-anniversary edition offers a wide spectrum of entertaining and brave work created by women, non-binary and trans artists.

Cinema, dance, music, performance, theatre, street art, visual art,  workshops, and everything in-between

Så det bästa tipset är att passa på! För så här mycket spännande scenkonst från olika delar av världen, med olika uttryck och konstformer är en ren lyx!

 

The Progressive Nano Futuristic Psychedelic Anti-Show

Progressivt i en nano-futuristisk tappning, samtidigt som det är en psykedelisk anti-show, klart det väcker nyfikenhet!

With an insane vision of the future, this anti show fights Jantelagen while being on-point in eco-friendly glitter and stunning costumes.

Det verkar också vara tre “shower” i ett, BrownSugar, Grebnellaw and the Subatomic Choir och Progressive Genitalia.

Själv fastande jag för texten kring Progressive Genitalia som är en Sci-fi-dragshow om en 3 stegs-metod för att designa det kön som du drömmer om genom bioteknologi.

Flippat eller helt fantastiskt?! Eller varför inte både och?

 

Orionteatern

Onsdag 4 september kl 19.00

 

Soak: an Invitation

Soak: an Invitation skulle kunna beskrivas som en allomslutande, fängslande och intensiv performanceupplevelse. Kliv ner i ett badkar tillsammans med en performancekonstnär på en hemlig plats. Detta är ett intimt verk som tar bara tar emot fyra besökare åt gången.

Det är både en installation och ett performanceverk som sammanfogar poesi med musikaliska ljudspår och live-performance.

Staged in a site-specific space, this is a durational experience intended for 1-2 audience members at a time. Inviting each individual/couple into a confessional space, soak: an invitation has been condensed into a 30-minute poetic conversation between performer and invited guest(s).

En surrealistisk och sensuell upplevelse utlovas.

 

Hemlig plats (vid bokning lämnas info om mötesplats)

Torsdag den 5 september kl 18.00-20.30 (insläpp varje halvtimme) 

Fredag den 6september kl 18.00-20.30 (insläpp varje halvtimme) 

 

Brouhaha

Brouhaha är ett live action-rollspel, en workshop eller en ritual.

Knölkollektivet har skapat ett interaktivt verk där du kan vara med och undersöka din mest grisiga sida och släppa ut din inre best.

What the experience will be for you, is up to each one to decide, and create. It could be a game, a play, a transformation, or a place to lose – or find yourself. Come as you Are

Ska vi vältra oss i fett? Visuella bilder lockar och då en till och med får låna kläder och masker så är det väl bara att kasta sig ut.

 

Bångskavåningen

Lördag 7 september kl 11.00-15.00 

Brouhaha är öppet under fyra timmar. 

 

 

Bild i bannern: Pressbild STOFF

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *