highway

Veckotips Malmö: Våld och poesi


Publicerades 2019-09-18

Veckotips Malmö: Vecka 38

Underhållande om högkänslighet, katt- och råttalek på engelska och poetiskt om en våldsam historia.

 

FÖR SENSIBELT BEGÅVADE 2.0

Sarah Nilsson, skådespelare och sångare, ger oss en kväll i känslighetens tecken.

Visste du att upp emot en femtedel av alla människor föds med ett nervsystem som är känsligare än snittet? För sensibelt begåvade lyfter och hyllar känsligheten och de känsligas betydelse, inte bara för de som kallas högkänsliga, utan för oss alla.

Med humor och värme delar Sarah med sig av sina egna erfarenheter och tankar om livet som känslig. Kanske upplever du dig själv som känsligare än de flesta? Då tror jag att föreställningen kan passa bra som igenkänning (och kanske kan du äntligen få den där vännen/partnern/kollegan att äntligen förstå varför du är som du är). Eller är du nyfiken på begreppet högkänslighet? Då kommer du få inblick i vad det kan innebära.

Enligt Sarah själv passar föreställningen bra för alla som “vill underhållas, förfäras, inspireras och lämna föreställningen med ett leende på läpparna och något tänkvärt att grunna på”.

 

Victoriateatern

Torsdag 19 september, 19.30

 

The Boor by Anton Chekhov

Front Row Theatre har som syfte att skapa plats för förstaklassig teaterkonst på engelska i södra Sverige. Vilket de gör nu! På Karavan ger de nu föreställningen The Boor av Anton Chekhov.

Enjoy watching the sparks fly in this comic cat-and-mouse masterpiece by Russia’s foremost playwright. Challenging prejudice and stereotype, The Boor produces an illustration of timeless themes with potent intensity and humour in equal measure.

Och ja, föreställningen ges på engelska, förstås.

 

Karavan

Torsdag 19 & fredag 20 september, 19.00

 

 

Off Highway “Independence Day”

Nina Jeppsson, scenkonstnär, har gjort en närstudie av Aileen Wournos, kvinnan som dömdes till döden för att ha mördat sju män. Kanske ringer det en klocka om jag nämner filmen Monster med Charlize Theron i huvudrollen?

Independence Day är ett försök att närma sig Aileens våldsamma historia.

I juli 1990 går det ut en varning till alla vita medelålders business-looking män som färdas ensamma på motorvägarna i Florida. Sju män har hittats döda, nakna och brutalt mördade i skogarna längs Highway I-75. Aileen Wuornos, en fattig hemlös liftande hora grips för morden. Hon döms till döden. Sex gånger.

Independence Day är en rasande och poetisk föreställning som klipper sönder filmerna, intervjuerna och de kronologiska berättelserna om Aileen. En drömlik vindlande resa på baksidan av marknadsplatsens kulisser. Ett försök att öppna sig för världen istället för att konsumera den.

 

Inkonst

Torsdag 19 september – lördag 21 september, 19.00

 

 

Omslagsbild: Från Off Highway “Independence Day”, Inkonst.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *