Taraco-2018-Izumi_Miyazaki-vaslisouza

Veckotips Malmö: Selfies och broderier


Publicerades 2019-05-22

Veckotips Malmö: Vecka 21

Få en ny insikt om fenomenet selfies, skratta till högläsning eller förundras av broderier och skulpturer. Malmö bjuder denna vecka på fredagsvernissager och lördagshögläsning.

 
 

Alter Ego, Izumi Miyazaki

Den japanska konstnären Izumi Miyazaki ställer ut med sin första soloutställning i Skandinavien på Fotogalleri Vasli Souza.

Utställningen heter Alter Ego och här kan vi bland annat ta del av humoristiska och surrealistiska självporträtt.

Det började som enkla stillbilder av henne själv och har utvecklats till raffinerande konstverk där hennes signatur, bobfrisyren, alltid finns med. Miyazakis fokus på sig själv är både en inblick i hennes eget förhållande till selfie-kulturen och generation Z samtidigt som det är ett utforskande av det traditionella självporträttet.

Vernissagen sker på fredag och galleriet passar på att fira att sommaren kommer med härlig dryck och DJ.

 

Fotogalleri Vasli Souza

Fredag 24 maj kl 18.00

 

 

Högläsning på Hypnos med Dotterbolaget

Dotterbolaget ger högläsning av ett helt nytt fanzine. Dotterbolaget är ett feministiskt kvinno- och transseparatistiskt serieskaparnätverk har gett oss så mycket härliga serier genom åren.

Och äntligen blir det högläsning för vuxna i en härlig skrud, för det blir inte bara massa härliga röster utan också utställning och filmvisning och kanske en och annan överraskning.

Sen är ju orimligt nyfiken på en reading av serier, kommer det bli mycket mimik eller förklaringar av bilderna? Gå dit och se med egna ögon.

 

Hypnos Theatre 

Lördag 25 maj kl 19.00

 

 

Vernissage: Majlis Agbeck & Johan Röing

Under sommaren presenteras de båda Malmöbaserade konstnärerna Majlis Agbeck och Johan Röing i varsin utställning på Moderna Museet Malmö och på fredag blir det vernissage.

Majlis Agbecks konst präglas av upplösta bildvärldar där mellanmänskliga relationer står i fokus. Och ofta är dessa bildvärldar broderade.

Medan Johan Röings konst är skulptural, där han har under årens lopp rört sig från det figurativa till större och större abstraktioner. Samtidigt som skulpturerna har behållit det där som skvallrar om en hemlighet.

På fredag kan en möta båda konstnärerna och museichefen och mingla runt bland konsten. Men hela sommaren kan en ta del av utställningarna.

 

Moderna Museet Malmö

Fredag kl 19.00

 

 

Bild i bannern: Izumi Miyazaki

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *