christmas-queens-2017-billboard-1548 (1)

Veckotips Malmö: Sagolikt


Veckotips Malmö: Vecka 48

Veckan bjuder på ockulta föreställningar, humor, en oändlig historia och en tripp till Köpenhamn för att ta del av kult-dragqueens-stjärnorna från Rupaul’s Drag Race. Helt enkelt en sagolik vecka.

 

Kalle Haglund med ockulta föreställningar

Kalle Haglund, komikern, poeten, musikern och artisten har skapat en vemodig monolog där han närmar sig den andliga dimensionen av livet.

Detta genom att bland annat genom att ställa sitt horoskop och anmäla sig till en alkemisk guidad meditation. Och vi får följa med in i det ockulta!

Kommer det bli läskigt? – Kanske lite…  Kommer det bli roligt? – Ja med all säkerhet.

Stenkrossen, Lund

30 november kl 19.00

 

BALLA BALLA BALLA

När jag hör Balla balla balla tänker jag osökt på dåliga skämt av otaktiska män. Men när Sandra Ilars sätter upp stand-upföreställningen med detta namn är jag säker på att det blir något helt annat.

Sandras humor beskrivs som aggressiv existentialism. Där filosofiska utsvävningar blandas med absurdistiska infall och smått surrealistiska bilder. Dessutom kryddat med chockhumor. En god gryta helt enkelt!

Det är Oslipat som står bakom kvällens event och på scen finner vi också David Sundin, också känd från Tankesmedjan.

Babel

29 november kl 20.00

 

Den oändliga historien

Visst minns vi Bastian och den där stora vita flygande hunden. Malmö Stadsteater har nu satt upp historien om Bastian i landet Fantásien. Så här i början av juletiden kan vi ju få unna oss lite nostalgi. Jag tänker fantasi och äventyr i en härlig blandning som passar många åldrar. En bra grej att uppleva tillsammans över generationerna kan jag tänka. Skippa mellandagsbiobesöket och gå på teater i stället vetja, Den oändliga historien spelar nämligen också i mellandagarna.

Hamna i en värld av drakar och barktroll, gnomer och spindelvargar. Dessutom finns det såklart ett hot, ett stort Ingenting håller på att utrota landet Fantásien där den goda Barnkejsarinnan blivit sjuk och måste räddas. Äventyrligt är ordet.

Hipp, Malmö Stadsteater

2 december kl 16.00 (utsålt, spelas fram till den 13/2 2018)

 

Rupaul’s Drag Race Christmas Queens

Hur underbart är det inte att få komma i julstämning med stjärnorna från Rupaul’s Drag Race!? Michelle Visage, Ginger Minj, Ivy Winters, Manila Luzon, Phi Phi O’hara, Sharon Needles och Thorgy Thor kommer vara där och kanske även du?

Rupaul’s Drag Race har hittat till den rätta platsen i våra hjärtan (eller i alla fall mitt) och nu kan vi inte få nog.

Blir det julmedleys? Lip sync for your life till jingle bells? Helt klart att är att det kommer bli en oförglömlig show och att julen kommer sprida sig likt kristaller i hela kroppen.

DR Koncerthuset

2 december kl 21.30 

 

Foto i bannern från Rupaul’s Drag Race Christmas Queens, Courtesy Photo

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *