a-map-to-get-lost-banner

Veckotips GBG: Vi klickar oss vidare


Veckotips Göteborg: Vecka 18

En fantomliknande figur i rummet, en associativ och hypermedial värld och så ett devisingprojekt om vad som händer om en inte kan vända andra kinden till.

 

Boo!

Har du något gång sett ett spöke? Eller något oförklarligt i ögonvrån? Eller har du inte alla varit med om något sånt men går runt och hoppas på att få ta del av något oförklarligt som kan rubba dig i grunden? Nu har du chansen! Om du vågar…

Denna kväll får verket Boo! av Karl Bergström komma till sin fulla rätt, ett verk som är en del av den pågående utställningen Strange Attractors (avgångsutställning med studenter från masterprogrammet i fri konst vid Akademin Valand).

Boo! bygger på forskning kring iakttagelser av spöken via tekniska experiment som undersöker förhållandet mellan verklighet och perception. Vad verket gör är att producera en fast våglängd – ett ljud – med en frekvens på 18,9 Hz, ett ljud som är på för låg frekvens för att höras men som ändå skapar fysiska, känslomässiga och perceptuella konsekvenser, som obehagliga vibrationer i kroppen och synrubbningar. Detta kan i sin tur leda till observationer av en gråfärgad fantomliknande figur någonstans i rummet…

Denna kväll kan vi uppleva detta besynnerliga fenomen under två 15-minuterspass (annars visas den endast under 10 min kl 15.00 varje dag). Verket kommer att presenteras av Karl Bergström själv och sedan aktiveras.

 

Göteborgs konsthall

Onsdag 3 maj, 19.00

 

 

A map to get lost

Det här har jag sett fram emot sen jag först fick nys om det! A map to get lost presenteras som ett scenkonstens youtubemaraton och ett hypermedialt browsing-race, där inte mycket behövs förstås men där det finns desto mer att uppleva. Varje föreställning är unik!

“Våra tankemönster är sällan linjära. Ofta hoppar tanken genom associationer: vi ”klickar oss vidare” i huvudet. Det är också så vi har byggt upp internet, en värld av länkar med kluster av flikar, likes och wikiartiklar. Länkar hänvisar till nya platser – de är hypermediala. A map to get lost är en hypermedial scenupplevelse. Klicka vidare. Get lost in the browsing-race.”

 

Backa Teater

Fredag 5 maj, 19.00 – Premiär!

Lördag 6 maj, 15.00

Spelas därefter 10 – 11 maj & 13 maj

 

B61-12

Och så en road trip till Kungälv och Nordiska Teaterskolan där det är dags för årets elevföreställningar, alltid ett säkert vårtecken! En av den är B61-12,  ett drömspel som ansvarslöst undersöker vårt förhållande till ilska, vrede, aggression och raseri.

 

Nordiska Folkhögskolan / Nordiska Teaterskolan

Torsdag 4 maj, 13.30 – Premiär!

Fredag 5 maj, 19.00

Lördag 6 maj, 13.30

Söndag 7 maj, 18.00

Spelas därefter tom 18 maj

 

 

Omslagsbild: A map to get lost.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *