Ducka3

Veckotips GBG: Var är du?


Publicerades 2019-09-30

Veckotips Göteborg: Vecka 40

Var kommer du vara i veckan? På YouTube och håva in likes? I Grekland med Antigone och Ismene? Eller duckar du för osanningar på Atalante?

 

 

#WRU

Wannabe-youtubern Roija spenderar den mesta av tiden på sitt rum där hon skapar videor och räknar likes och följare. Hon vloggar om sin fantastiska syster och hennes äventyr. Systern är inte hemma just nu, så var kan hon vara? Är hon på resa till Spanien med sina vänner? Turnerar hon runt för att träffa alla sina fans? Eller är det någon mer allvarligt som hänt?

#WRU belyser ämnen så som identitet online och “in real life” och hur svårt det ibland kan vara, även inom familjen, att visa varandra stöd när vi ställs inför en kris. Var finns andra när vi behöver dem – och var är vi när andra behöver oss? #WhereaReyoU?

#WRU spelas mestadels dagtid, men ikväll då och då kör de även en kvällsföreställning, som ikväll (måndag)!

 

Gothenburg English Studio Theatre

Måndag 30 oktober, 19.00

Tisdag 1 oktober, 10.30

Onsdag 2 oktober, 9.00 & 10.30

Torsdag 3 oktober, 9.00 & 10.30

Fredag 4 oktober, 9.00 & 10.30

Spelas därefter tom 18 oktober

 

Antigone

Göteborgs Stadsteater och Högskolan för scen och musik ger oss en Antigone spelad av fem skådespelare i åtta roller och med sju instrument! För nyöversättningen står den kanadensiska poeten Anne Carson, som vaskat fram nya nyanser i Sofokles gamla drama.

Storyn: Antigone går emot kung Kreon, trotsar lagen, begraver sin döde bror och får betala med sitt liv.

Men vad hände egentligen med Antigones syster Ismene? Blev hon bortglömd där mot slutet?

“Träffar rätt på alla punkter”, säger GPs recensent, “en spirituell uppdaterad klassiker” lägger Expressens till. Det låter ju bra det!

 

Göteborgs stadsteater

Torsdag 3 oktober & fredag 4 oktober, 19.00

Lördag 5 oktober, 18.00

Spelas tom 31 oktober

 

 

DUCKA! av Evelina Gustafsson & Nilla Björkman

“Ducka ett slanguttryck för duktig flicka. I plural använder vi duckor för duktiga flickor. Ordet ducka blir därmed en homonym. Ducka som verb ”att ducka för en trädgren” eller en ducka som ”det var banne mig en riktig ducka”.

Evelina Gustafsson och Nilla Björkman utforskar den duktiga flickan i detta scenkonstverk som blandar text, bild och koreografi. Det blir ett ifrågasättande av duckor och osanningar som svalts.

Innan och efter föreställningen kan en också kika in ducka-utställningen i foajén! Där kan en kika närmare på de texter som använts i processen, som sedan utvecklats vidare till egna fristående textverk. En kan även kika in fotografier av AnnaCarin Isaksson, fotografier som först var tänkte att användas i marknadsföringen men som nu även fått en egen del i verket.

 

Atalante

Lördag 5 oktober & söndag 6 oktober, 18.00

 

Omslagsbild: Från DUCKA! Foto: AnnaCarin Isaksson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *