miss_w_Banner

Veckotips GBG: Skamlöst


Publicerades 2019-06-03

Veckotips Göteborg: Vecka 23

Veckan ger oss improviserad säsongsavslutning, storytelling, clowneri och olösta sommarmysterier i stadsmiljö.

 

Improburst

– Improviserad säsongsavslutning

På fredag är det säsongsavslutning, som kanske kan funka lite som storskalig impro-aw, när Gbgimpro ser till att fira in sommaren med besked! Det blir en helkväll i tre akter som blandar uttryck, teman, färg och form. En stor variation som enligt dem själva kommer ge oss en upplevelse vi kommer minnas länge.

 

Redbergsteatern

Fredag 7 juni, 18.00

 

 

Miss Weltmeister ❤ Karin och jag – scenkonst om krav nu och då

– Performance, storytelling och clowneri

Två i en! På Esperantoscenen (före detta Teater Uno) får vi en helkväll med ny scenkonst i soloformat av två kvinnliga scenkonstnärer.

Kvällen går i temat prestationskrav och självbiografiskt berättande som gör upp med sig själv och sin historia. Vi kommer röra oss från en bondmoras vardag i mitten av förra seklet till influencers och like-kultur i vår egen samtid.

Föreställningen Karin och jag – en scenkonstföreställning om en bondmora, en farmor och ett oberättat liv
görs av och med Stella Eriksson- Rydholm. Här får vi följa historien om Karin Eriksson, Stellas farmor, som levde sitt liv som bondmora i Gästrikland. Stella Eriksson – Rydholm ger oss möjligheten att lära känna Karin och ta del av hur tid, miljö och normer inverkar på hur ett liv formas.

Manus är byggt på dokumentärt material; intervjuer med människor som kände Karin, dagboksanteckningar, möten med ett medium, efterforskningar om epilepsi, en viss del släktforskning och lite fantasi.

 

Bakom Miss Weltmeister – Ett skamlöst befriande clownsolo om prestationskrav och psykisk ohälsa! står scenkonstnären och clownartisten Andréa Arlid.

Miss Weltmeister är en perfekt prestationsprinsessa. Hon har en egen videoblogg, tränar yoga och gör allt för att visa framfötterna. Hennes chef har gett henne i uppdrag att spela en perfekt föreställning för publiken, så hon kan bli älskad, av ALLA. Kommer hon att lyckas eller blir pressen för hög?

Clownföreställningen berör frågor som “hur kan vi göra uppror mot våra egna och samtidens orimliga krav på oss?” och “om jag inte skulle vara duktig och prestera, vad skulle jag då göra på en scen?”. Med humor som vapen tar Miss Weltmeister tag i vår gemensamma skam kring att inte duga och räcka till.

 

Esperantoscenen

Lördag 8 juni, 18.00

18.00 – 19.00 – Karin och jag – av och med Stella Eriksson-Rydholm

19.00 – 19.30 – Paus med fika och kravlösa aktiviteter

19.30 – 20.30 – Miss Weltmeister – av och med Andréa Arlid

 

 

Sommarmorden Ep01

– Show-stoppers, oneliners och olösta mysterier!

Frigrupperna Bataljonen och Kvalitetsteatern vill skapa gratis, tillgänglig och aktuell sommarteater mitt i stan. Det gör de med Sommarmorden, en deckarmusikal i tre avsnitt som kommer spelas i Göteborgsk stadsmilljö.

Robin N Spegel, dramatiker och regissör, säger: “Det är som Bron i musikal-format! Fast alla är queers. Och klimataktivisterna har en egen agenda.”.

I del 1, som spelas på Masthuggsterassen till helgen, möter vi klimataktivister, en dansande polispatrull och en död man i en kyrka.

Stella, en hängiven präst och klimataktivist går över alla gränser för att få sina medmänniskor att inse att jordens undergång är nära. Men en söndagsmorgon när barnkören övar i kyrkan hittar hon en av sina fellow-aktivist-vänner mördad i köket. Stellas flickvän Nicola (som är före detta polis) erbjuder sig att hitta mördaren. Det är bara ett problem: Det ser verkligen ut som att Nicola ÄR mördaren.

Ta med vänner och en härlig picknick-korg och upplev sommarteater mitt i stan!

 

Masthuggsterassen

Lördag 8 juni & söndag 9 juni, 19.00

Del 2 spelas 18 & 19 juni, Barleys Food Factory

Del tre spelas 24 & 25 juni, Rymdtorget

 

 

 

Omslagsbild: Miss Weltmeister. Foto: Sandra Ahlqvist

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *