rodluvan_banner

Veckotips GBG: Sagolikt


Veckotips Göteborg: Vecka 17

Vi lär känna Rödluvan bakom rödluvan, träffar Sveriges hårdast arbetande underhållare, gör sagor till verklighet och fyller vilodagen med konst och mingel. Här kommer tipsen för Göteborg denna vecka!

 

Rödluvan – Upprättelsen

moment:teater gästar Stora Teatern med en föreställning som låter oss lära känna Rödluvan bakom rödluvan. För vem är hon egentligen? Och vad är den som gör att vi alla minns henne? moment:teater krafsar under ytan på den välkända berättelsen och hittar ett drama om sexualitet, lust, övergrepp, skuld och skam.

Och lyssnar du riktigt noga, är det som om du kan höra ett svagt sorl av tusentals kvinnoröster genom generationer, som brutit sig igenom en värld av manligt kodade röster, myter och trossystem – och som har något väsentligt att berätta för oss.

Efter föreställningen bjuds det in till eftersamtal på temat feministiska strategier efter #metoo.

 

Stora Teatern

Måndag 23 april, 19.00

 

Ståuppklubben med Josefin Johansson

Josefin Johansson, “Sveriges hårdast arbetande underhållare”, kommer till Ståuppklubben! Josefin är högaktuell just nu – hon var nyligen med i På spåret, är programledare för Smartare än en femteklassare och prydde nyligen omslaget på Nöjesguiden tillsammans med andra fantastiska kvinns. Men som tur är för oss så hinner hon även med ett besök i Göteborg! Du får också se till att göra plats i kalendern och infinna dig på Henriksberg på torsdag!

 

Henriksberg

Torsdag 26 maj, 20.00 (Insläpp 19.00)

 

Tip the Velvet Burlesque – Mytiska Väsen

Vi vill ju inte bara betrakta konsten, vi vill göra själv också! På klubben Tip the Velvet får vi möjlighet att resa till andra världar, och under söka alternativa verkligheter, dra ut på äventyr, vara någon annan för en stund och möta spännande människor. Det alldeles extra fina är att alla är med och skapar denna fantasivärld genom att låta sin egen kreativitet flöda genom fantastiska outfits och kostymkreationer.

Denna gång blir det också lite extra magiskt – då temat är mytiska väsen från den europeiska mytologin och sagotraditionen.

I århundraden har vi skrämt barn med sagor om troll och älvor, låtit varulvar och vampyrer stå som symboler för våra djuriska drifter och skogsrået som varnande exempel för dessa. Från denna rika skatt av folksagor, sägner och legender med rötter ända tillbaka till medeltiden plockar vi denna kväll vår inspiration, ivrigt mixat med sensualitet och en stor dos naturromantik. Putsa faun-klövarna, damma av fé-vingarna, kamma dvärg-skägget och hämta upp din bästa adelsdräkt ur de djupa källarvalven! Fyll dryckeshornet, för nu är det fest!

Kom ihåg att det är dresscode som gäller! Kolla in eventet för mer info kring det (klicka på titeln i grönt ovan).

 

Bellmans salonger

Lördag 28 april, 21.00

18-årsgräns!

 

ART ON SUNDAY KAJSA DAHLBERG – ARTIST PRESENTATION

Söndagskonst! Varför inte spendera söndagen på Skogen och få konstpresentation, mingel, vin och middag? Låter ju som en alldeles utmärkt söndagsaktivitet.

Konstnären Kajsa Dahlberg kommer berätta om sitt arbete, och vi som besökare får möjlighet att ställa frågor. Kajsa arbeten rör sig kring hur en kan tänka nytt kring kapitalistiska föreställningar kring utveckling och framsteg genom att hämta inspiration från ‘queer temporality studies’.

 

Skogen

Söndag 29 april, 15.00-18.00

 

 

Omslagsbild: Från Rödluvan – Upprättelsen. Foto: moment:teater.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *