burnbabyburn

Veckotips GBG: Radikal mjukhet


Publicerades 2019-10-08

Veckotips Göteborg: Vecka 41

Göteborg ger oss digitala fotavtryck, konstnärliga krämpor och koreografi i utmattningens tid.

 

Gun Lund och Åke Parmerud / Digital Footprints

Tre dansare, projektioner och musik som förändrar vår upplevelse av rummet. På 3:e våningen får vi matinévisningar av Digital Footprints, ett nytt verk av Gun Lund och Åke Parmerud,

Vi lämnar alla spår efter oss – vi vill lämna spår efter oss, bli ihågkomna. En del spår är mer konkreta än andra. Foten som trampar marken, förflyttningen över ett torg eller en scenisk yta. Men vad blir kvar? Är spåren som dansarna formar i rummet bestående annat än i vårt bleknande minne – det mänskliga arkivet.

Föreställningen är ett samspel mellan kropp och teknik där dansarna genom rörelse och riktning styr rummets utformning genom ljud, musik och mönster.

 

3:e våningen

Torsdag 10 oktober, 13.00

Lördag 12 oktober, 16.00

 

 

Konstakuten

Hur vet jag om jag är bra? Vad är värt att offra för konsten? Måste jag mingla för att lyckas? Är det här frågor du någon gång ställt dig själv? Eller har du kanske andra krämpor och dilemman kopplade till skapandet? Då är Konstakuten perfekt för dig!

Konstakuten är en interaktiv föreställning som behandlar skapandets våndor där du får utforska dina egna känslor som har med skapande och kreativitet att göra, och får möjlighet att träffa andra med liknande funderingar.

Föreställningen är skapad av konstnärer som har utgått från problem och hinder de själva stöter på i sitt skapande. Hinder som kan vara både strukturella, samhälleliga, psykologiska, relationella eller personliga.

Och ja, visst tipsar jag om vårt eget arrangemang här. Konstakuten är ett samarbete mellan Scenkonstguiden och vår nära vän-organisation KulturUngdom.

 

Gamlestadens marknad

Torsdag 10 oktober & fredag 11 oktober

Insläpp: 18.00, 18.20, 19.00, 19.20

4 personer per insläpp

 

 

BURN BABY BURN av Slip of the Lip & Linda Wardal

BURN BABY BURN är hyllning till den scenkonstutövande kvinnan och en koreografisk och strategisk process i utmattningens tid. Hur kan radikal mjukhet, ömt motstånd och mäktig sårbarhet utgöra strategier inom en hård struktur?

I BURN BABY BURN får det samtida dansande subjektet, inom ett stöttande kollektiv, gestalta olika alternativ och utforma agendan för ett hållbart yrkes- och själsliv. BURN BABY BURN omfamnar kompromisslösheter, lustfylldheter, skröpligheter, ömheter, tillräckligheter och punkigheter.

Det blir samtida dans, experimentell waacking, suriashi och skuggspel, estetik från NewAge-kultur, Open Air och Grön Rehab när de fem dansande subjekten Ami Skånberg Dahlstedt, Emelié Sterner, Laura Voutilainen, Linda Wardal och Tanja Andersson möts.

Missa det inte, jag tror det kan bli fantastiskt!

 

Atalante

Fredag 11 oktober & lördag 12 oktober, 19.00

 

 

 

 

Omslagsbild: Från BURN BABY BURN. Foto: Anna Hulth

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *