anima_banner

Veckotips GBG: Hotellrum


Veckotips Göteborg: Vecka 16

Intim upplevelse i hotellrum, ett besök inne i bubblan och en kaosartad felbokning. Detta finnes i veckans gbg-tips!

 

Anima

Det här är ett måste i veckan! Iallafall om du som jag gillar platsspecifika grejer där du som publik slipper sitta still och får chansen att upptäcka verket på andra sätt än som en del av ett publikhav. I små grupper blir vi guidade genom hotellrum på Barken Viking, en intim och unik upplevelse. Meritxell Aumedes Molinero och Emanuele Soavi utforskar här det som alltid har funnits och som kanske kommer finnas för alltid – själen.

ANIMA wants to redefine the relation between the human body and what exists beyond muscles, tendons, blood and bones, while questioning the boundaries of the virtual and the spiritual, the real and the fictional. A fictitious yet concrete universe embedded in individual hotel rooms, an intrinsic transient location, a place for constant change, which reflects the ephemeral connection of body and soul.

 

Hotel Barken Viking

Lördag 22 april, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 & 21.00

Söndag 23 april, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00 & 19.00

Förköp krävs! Det gör en här.

 

 

FLOCK // Rymdstationen Scenkonst

I FLOCK möter vi människor som försöker klara sig bra på egen hand, utan andras hjälp, utan hela världen för den delen. Människor som isolerar sig och vill slippa tvingas in i normer om hur en ska leva. Teaterkollektivet Rymdstationen Scenkonst var senast aktuella med DE SISTA VITTNENA, fritt efter Svetlana Aleksijevitj roman, men nu är det dags för nytt! I arbetet med FLOCK har de låtit lek, rörelser och lust få styra processen.

När du inte orkar mer. Världen känns för stor och människorna för många. Du behöver en plats som är din, en bubbla för bara dig.

Någon älskar sin bubbla.
Någon hatar sin bubbla.
Någon längtar ut ur den.

 

Kajskjul 46

Lördag 22 april, 19.00

Spelas även lördag 29 april

 

Cowgirls The Musical

Det blir härlig musikalisk blandning och klassisk förväxlingskomedi på Burantino!

Så här ser ploten ut:

Platsen är Rexford, Kansas, hemvist för ”The Great Ball of Twine”. Här finns Hiram Hall, statens mest kända country and western-bar, som precis ska köra sin nyöppning. Ingenting får gå fel, om nyinvigningen inte går som den ska så innebär det slutet för baren. Såklart blir det problem. Ägaren Jo Carlson har bokat The Cowgirl Trio i tron att hon bokat ett countryband, men istället visar det sig att trion kör klassisk musik. Oh no, what to do?! Det börjar med kaos och katastrof, hur ska detta gå? På 24 timmar måste de dra ihop nåt som funkar. Kan klassiskt och country blandas? Vad blir det då?

Varmt välkommen till en helkväll. En upplyftande varm och humoristisk berättelse om sex kvinnor, förgylld av välklingande röster och instrument. En musikalisk blandning av klassisk country, klassisk 1800-tal och lite rock och blues. Piano, fiol, gitarr, banjo, autoharpa och olika rymtinstrument förstärker känslan. Du kan inte sluta stampa takten!

 

Burantino

Fredag 21 april, 19.30 – Sverigepremiär!

Lördag 22 april, 18.00

Söndag 23 april, 16.00

Spelas därefter 28-30 april

 

 

Omslagsfoto: Från ANIMA.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *