PressJekyll3

Veckotips GBG: Gränser


Publicerades 2019-09-16

Veckotips Göteborg: Vecka 38

I veckan får vi dansperformance på ett torg, en socialt hämmad läkare på en teaterscen och blålera och fallna träd i ett industriområde.

 
 

Periferier: dansperformance med Mona-Lisa Namér och Popa Joke

Periferier är en dansperformance och en intervention med konstnärerna Mona-Lisa Namér och Popa Joke. Båda två har bakgrund i den urbana och samtida dansen och när de nu möts tillsammans använder de sig av improvisationstekniker för att skapa det gemensamma dansverket. Ramen för utforskandet är, som namnet antyder, periferier.

Begreppet periferi signalerar konturerna på ett innanför och ett utanför såväl som en uppsättning hierarkier och en relation till det som antas vara centrum.

Periferier arrangeras av Urban konst som vill utforska gränserna mellan samtidskonst, offentlig konst och det urbana.

 

Hammarkulletorget (vid regn genomförs programmet i hammarkullenstationen)

Tisdag 17 & onsdag 18 september, 20.30

 

 

Dr Jekyll och Mr Hyde

Teater Jaguar är tillbaka med en ny monolog, skriven och framförd av Torben Sigelius Kulin och regisserad av Viktoria Folkesson. Det är alltså Jaguars egna version av den välkända berättelsen om den skötsamme Dr Henry Jekylls dubbla natur (trevlig och ordnad vs brutal och våldsam). Här utforskas vad som händer när vetenskapen försöker flytta gränserna för mänskligheten och våra tillkortakommanden.

Idag jagas vi ofta av att vara det där andra, det där upphöjda och fantastiska. Men hur gör vi för att nå dit? Vem är jag? Vem är den civiliserade människan idag? Hur långt är jag beredd på att gå?

 

Teater Jaguar

Torsdag 19 september,19.00

Spelas även 27 & 30 september

 

 

Sten, stock, lera

Högsbo industriområde ska byggas om till bostadsområde. Rivningsprocessen och raserandet skapar i sig nytt material på platsen, blålera och fällda träd, något som konstnärerna Sanna Lindholm, Olof Marsja och Hanna Norrna nu använder sig av. Deras ateljéer befinner sig mitt i denna omvävningsprocess.

I utställningen Sten, stock, lera arbetar de praktiskt och materialbaserat med de möjligheter och frågeställningar som uppstår i det raserade.

Utgångspunkt är konstnärernas ateljéer på Fältspatsgatan 3 och de angränsade tomterna. Här befinner vi oss i ett glapp mellan det som varit och det som ska bli, och hit bjuds vi in till en installation av blålera, stockar och stenar.

Sista dagen nu på lördag!

 

Fältspatsgatan 3, Västra Frölunda

Hållplats Olof Asklunds gata, följ skyltarna runt huset till lastkajen

Lördag 21 september, 12.00-16.00

 

 

Omslagsbild: Dr Jekyll och Mr Hyde, Teater Jaguar. Foto: Lina Ikse

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *