Scenkonstgalan 2019


Scenkonstgalan1_skgbanner

På bilden: Amanda Andréas. Foto: Nadim Elazzeh

Scenkonstgalan 2019 – en kärleksförklaring till scenkonsten

Vid den pampiga porten till Stora Teatern rullas den röda mattan fram och leder dig in till allt vad en gala bör ha: glamour, förväntningar och storslagna hyllningar. Inför årets Scenkonstgala kläs Stora Teatern i bubbelskrud och bjuder in till bubbliga överraskningar, spontana brandtal och jazziga toner från det glittrande husbandet. Alltsammans ackompanjerat av en bubblande gala-konferencier och en sprudlande gala-publik i den vibrerande kärleksnatten.

Välkommen till Scenkonstgalan när vi återigen sätter fingret rakt ned i samtiden, tappar greppet om tid och rum och låter känselspröten explodera!

 

Program

18:00 | Dörrarna öppnas för mingel i kristallfoajén

19:00 – 22:00 | Två akter med en halvtimmes paus

 

>>>> Köp biljetter här <<<<

Gå på Scenkonstgalan tillsammans! Köp gruppbiljetter och få rabatt.

 

Husband – Amanda Andréas

AmandaAndreas_webb

Amanda Andréas tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Hyllad av bl.a. Per Sinding-Larsen [SVT] som “Jazzhoppet” för Amanda Andréas, med sina musikaliska vardagsbetraktelser, vidare Barbro Hörbergs och Monica Zetterlunds arv in i nutiden. Aktuell med sitt debutalbum kommer hon under denna bubblande galakväll bjuda på glittrande musik tillsammans med några av stan mest strålande musiker!

Amanda Andréas

Amanda Andréas på Spotify

 

Konferencier – Robert Fux

RobertFux_web

Robert Fux är skådespelare, dragartist och performer som med sina rötter i subkulturen har skapat sig en alldeles egen plats i scenkonstsverige. Han tillhör sedan 2014 den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och har blivit uppmärksammad för ett flertal queera och prisbelönta rolltolkningar, men har även synts på bla Riksteatern, Teater Brunnsgatan4 och Kungliga Operan. Han jobbar också med klubbprojekt, varieté samt burlesk och är aktuell som diabolisk piga i ”Jungfruleken” som har premiär i januari 2019 på Teater Giljotin.

Robert Fux

 

Kategorier som hyllas: Årets magi, årets formförnyare, årets sinnesorgasm, årets katharsis, årets spot on, årets slow food, årets politiska, årets brott, publikens röst.

 

Om Scenkonstgalan

Scenkonstgalan är det svenska scenkonstpriset som hyllar grupper, konstnärer, föreställningar och initiativ från scenkonstfältet. Scenkonstgalan ska verka inkluderande och arbetar för att sänka trösklarna in till scenkonsten. Tillgänglighet är ett ledord, vi vill inspirera fler till att våga och vilja ta del av scenkonsten. Scenkonstgalan 2019 är den femte galan i ordningen och kommer äga rum den 18 februari på Stora Teatern i Göteborg. Bakom initiativet till galan står Scenkonstguiden.

 

Läs mer:

Jurygruppen – Scenkonstgalan 2019

Press – Scenkonstgalan

Scenkonstgalan tidigare år


Scenkonstgalan 2019 görs med stöd av:

kulturradet_logo_new

VGR_Logga_2011_vektor_sv

gbg_li_cmyk

k-logga

sensus-svart