Scenkonstgalan 2019


Scenkonstgalan1_skgbanner

På bilden: Amanda Andréas. Foto: Nadim Elazzeh

Scenkonstgalan 2019 – en kärleksförklaring till scenkonsten

Scenkonstgalan 2019 ägde rum måndag 18 februari på Stora Teatern i Göteborg.

Scenkonstgalan är det svenska scenkonstpriset som hyllar grupper, konstnärer, föreställningar och initiativ från scenkonstfältet. Scenkonstgalan ska verka inkluderande och arbetar för att sänka trösklarna in till scenkonsten. Tillgänglighet är ett ledord, vi vill inspirera fler till att våga och vilja ta del av scenkonsten. Scenkonstgalan 2019 var den femte galan i ordningen. Bakom initiativet till galan står Scenkonstguiden.

 

Tack alla som gjorde Scenkonstgalan 2019 möjlig, och stort tack till alla som var på plats och firade scenkonsten! De bubblande gästerna skimrade och stämningen var vibrerande.

Här kan en kika in årets pristagare, kolla på bilderna från kvällen – eller varför inte kolla på hela galan? Ett filmteam var på plats och fångade den magiska stämningen.

Scenkonstgalan 2018Gala för scenkonst Göteborg, Stora teatern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scenen_nyhet     galaklubb_nyhet

 

 

 


Scenkonstgalan 2019

 


 

Programboken 2019

Här kan du bläddra igenom hela den bubbliga programboken digitalt! Kolla in de nominerade, läs alla motiveringar och kika in alla medverkande.


Medverkande:

 

?Husband – Amanda Andréas

AmandaAndreas_webb

Foto: David Andréas

Amanda Andréas tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Hyllad av bl.a. Per Sinding-Larsen [SVT] som “Jazzhoppet” för Amanda Andréas, med sina musikaliska vardagsbetraktelser, vidare Barbro Hörbergs och Monica Zetterlunds arv in i nutiden. Aktuell med sitt debutalbum kommer hon under denna bubblande galakväll bjuda på glittrande musik tillsammans med några av stan mest strålande musiker!

Amanda Andréas

Amanda Andréas på Spotify

 

? Konferencier – Nina Zanjani

NinaZanjani_FotoSörenVilks

Nina Zanjani. Foto: Sören Vilks

Årets konferencier är skådespelaren med det breda registret – vi har sett henne växa, tänja på gränser och vrida på scenuttryck i komiska, introverta såväl som temperamentsfulla roller. Nina Zanjani är aktuell med Hålla andan på Dramaten och har gjort sig känd genom filmer som Se upp för dårarna, Farsan och Wallander-filmerna.

 

Mellanakt – Linn Holm

Foto: Einar Kling Odencrants

Foto: Einar Kling Odencrants

Det blir både smäktande, nervkittlande och mäktigt när luftakrobaten och Cyr Wheel-artisten Linn Holm äntrar scenen. I sin ring. Eller i sin bubbla? Linn Holm har medverkat i föreställningar som Epifónima (med Cirkus Cirkör) och Talents (i Bonn, Tyskland). I sitt engagemang för Clowner utan Gränser har hon spridit glädje i både Sverige och Grekland och hon är i grunden utbildad på Cirkusgymnasiet, AFUK (Akademiet for Utæmmet Kreativitet) i Köpenhamn och DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) i Stockholm.

 

? Utdelare

Susanne Hägglund / Da Suss

Alexander Abdallah

Emilie Strandberg

Sindri Runudde

Shanthi Rydwall-Menon

Johan Marenius Nordahl

André Gatu

Gizem Erdogan

Reika Farman

Matilda Johansson

Sara Östebro

 

? I kristallfoajén – DJ Daniel Folkemark

folkemark2

Foto: Rebecka Bjurmell

Daniel Folkemark a.k.a. bara Folkemark. DJn som spelat på många av Göteborgs klubbar, från Yaki-Da till Hoki Moki, och som alltid känner lycka av att se folk dansa och vara glada. Han spelar för det mesta Hip Hop & R’n’B. Garanterat good vibes!!


Läs mer:

jury_nyhet   nominerade_nyhet

galaklubb_nyhet   forfest_nyhet

Scenkonstgalan 2018

   

  

  

 

Press – Scenkonstgalan

 


Scenkonstgalan 2019 gjordes med stöd av:

kulturradet_logo_new

VGR_Logga_2011_vektor_sv

gbg_li_cmyk

k-logga

sensus-svart