Publikens röst – Scenkonstgalan 2019


Publikens Rost

Var med och hylla pristagaren i Publikens röst

Publiken har fått säga sitt! Nu är röstningen i kategorin Publikens röst avslutad. Vilken grupp som tar emot priset avslöjas först på den stora galadagen den 18 februari.

 

Röstningen är avslutad!

 

 

De nominerade är

 

Ocarinavaginan av Pop Up-Operan

Bild: Hilda Grahnat

Bild: Hilda Grahnat

Ocarinavaginan är en berättelse om kvinnor som letar efter äventyr, män som sitter och väntar på att bli räddade, ögonblicklig förälskelse och magiska världar. Det blir ömsom tralligt, sorgligt, lustigt och glatt när fem sångare tillsammans med stråkkvartettorkester bjuder på indie-opera.

 

Snubben lättar på sitt hjärta, Skärholmen Kulturhuset Stadsteatern

Bild: Markus Gårder

Bild: Markus Gårder

Vad är manlighet? Finns det olika typer av manlighet? Snubben lättar på sitt hjärta är en teaterföreställning där vi får följa ett gäng killar som försöker förstå sig själva, varandra och världen. Alla har de olika sätt att beskriva sin verklighet och leva i den. Pjäsen är nyskriven av Åsa Lindholm och Farzin Fatih.

 

Bernardas Hus, Teater Norra

Bild: Teater Norra

Bild: Teater Norra

En pjäs om att vara medberoende till ett fascistiskt styre, och ett klassamhälle så starkt att systerskap faller och en familj krossas. Långsamt droppar Bernarda ned sitt gift i sina fem döttrar, patriarkatet befäster sina rötter, och fascismen blir självgående. Bernardas Hus är en kokande kittel av lust och hat.

Såhär går det till

Nomineringen pågick mellan 4 december till 9 januari. Nu har vi tagit emot alla nomineringar och du kan rösta på en av de tre föreställningarna som fått flest nomineringar. Pristagaren avslöjas och hyllas på Scenkonstgalan. Omröstningen pågår fram till och med 31 januari.

 

Läs mer om Scenkonstgalan 2019

Välkommen till Scenkonstgalan när vi återigen sätter fingret rakt ned i samtiden, tappar greppet om tid och rum och låter känselspröten explodera!