DSCF8014-banner

Hej EliSophie Andrée!


Publicerades 2019-12-05

EliSophie Andrée är en av de 125 skribenter som under åren fyllt Scenkonstguiden med fantastiskt innehåll och som hållit samtalet om konsten levande. Vi utbrister i ett stort TACK och passar på att ställa ett par frågor.

 

Du har ju varit med nästan från allra första början och varit med under hela resan. Vad tar du med dig från den här tiden?

– All magnifik scenkonst. Jag har haft möjligheten att få så många intryck och upplevelser vilket i sin tur fått mig att växa som människa. Men även att kunna skriva om det och få andra att se samma scenkonstmagi som en själv har upplevt (även om jag kanske har varit lite hård ibland).

 

Har du något Scenkonstguiden-relaterat minne du vill dela med dig av?

– Scenkonstgalan 2017 som var i februari 2018! Vilken grej! Vilken stämning! Jag och min kille tog in på hotell mitt inne i Göteborg och klädde upp oss fint som fan för att försöka matcha glitter-temat någorlunda. Det var en så fin kväll och fantastisk upplevelse. Jag hoppas verkligen att facklan gällande scenkonstgalan tas över så man får uppleva det igen.

elisophie_gala

EliSophie Andrée och Pontus Sander, Scenkonstgalan 2017. Foto: AnnaCarin Isaksson

 

26 artiklar har det blivit under åren, den första publicerades 2015 och den sista nu den 3 december 2019. Har du någon personlig favorit?

– Jävlar, vad många! Men, jag tror nog att min personliga favorit är artikeln om Rapunzel. Det var en sådan extraordinär föreställning som fortfarande griper tag i mig när jag tänker på den och det gjorde att själva recensionen bara rann ur mig för att det var så alldeles, alldeles underbart!

 

Du har ju haft ett personligt signum, din betygsskala som du applicerat på både skådespelarinsatser som scenografi. Om du nu får sätta ett sista Scenkonstguiden-betyg på något, vad som helst, vad skulle det vara och vad skulle det få för betyg?

– Jag hade satt betyg på Scenkonstguiden och det hade varit femmor och glitterstjärnor hela vägen!

 

Äsch, så du smickrar oss! Tillbaka till dig, berätta, var/hur kan en fortsätta läsa saker du skriver eller följa det du gör?

– Just nu håller jag på med min första egenproducerade kortfilm HILDA om änglamakerskan Hilda Nilsson, Sveriges värsta kvinnliga seriemördare, och det går att följa via kortfilmenhilda @ insta.

 

Tack EliSophie! Och tack till alla er andra skribenter som gjort Scenkonstguiden levande.

 

Kika in vad EliSophie skrivit under åren här: https://scenkonstguiden.se/author/elisophie-andree

 

Psst..! Vill du sörja Scenkonstguidens nedläggning tillsammans med oss? Välkommen på gravöl idag, torsdag 5 december, från klockan 19.00 på Zamenhof i Göteborg.

 

Omslagsfoto: Nils Lundberg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *