linda-xu-228930-unsplash

Gästpostare på Scenkonstguidens Instagram   Nytt!


Publicerades 2019-05-31

Senast uppdaterad 2019-06-17

I sommar tar gästpostare över Scenkonstguidens Instagram! Vi får följa med på äventyr genom landet, får exklusivt behind the scenes-material och kanske ett och annat hett tips.

 

Liksom förra sommaren så kommer Scenkonstguidens Instagram tas över av gästpostare som tar oss med på en resa genom premiärer, sommarkvällar och äventyr. Nu kan vi avslöja vilka som drar igång stafetten! Nya gästpostare kommer sedan avslöjas efter hand, så håll utkik!

 

3 – 9 juni: Bland klimataktivister och dansande poliser

Först ut är Kvalitetsteatern och Bataljonen som tar med oss under veckan där allt ska ramla på plats, den sista skälvande veckan innan premiären av Sommarmorden, en deckarmusikal i tre avsnitt som tar plats i Göteborgs stadsmiljö.

Klimataktivister, svartsjukedrama, en dansande polispatrull och en död man i en kyrka är vad du möts av i Sommarmorden, en deckarmusikal i tre avsnitt.

Föreställningsserien är nyskriven av Robin N Spegel [text] och Saga Björklund Jönsson [musik] och kommer spelas under juni på tre olika platser i Göteborg.
Del 1: Masthugget
Del 2: Kville
Del 3: Bergsjön

Sommarmorden pic 4

 


1 – 7 juli: Livsval, kärlek och familjehemligheter

Teater Tofta ger oss sommarteater i Magasinet på Tofta Herrgård! De sätter upp VILSE av Göran Parkrud, den fristående fortsättningen på förra årets succéföreställning Törst. Vi får följa med under dagarna fram till premiären med inblickar från ensemblens olika arbetsuppgifter.

Vi får möta Tove som flyr sitt hektiska rektorsliv för en sommar på landet, på gården där hennes syster Cecilia bor. Men det blir inte riktigt den vila hon förväntat sig. Både arbetet och det förflutna jagar henne, och när kärleksrelationen dessutom ställs inför nya utmaningar, tvingas hon möta både sig själv och sina nära på nya sätt. Om livsval, kärlek och familjehemligheter.

Premiär: 6 juli. Spelas sedan tom 17 augusti.

vilse

 


24 – 30 juni: Luftakrobatik, maskiner och rörliga träskulpturer

Nycirkusfestival Rydal fyller hela Rydals museum med kreativt skapande och hissnande nycirkusföreställningar med professionella världsartister, och vi har första parkett! Vi får vara med bakom scenen, tjuvkika på förberedelserna och får komma nära inpå artisterna, känna pulsen, vibrationen, spänningen. Nycirkusfestival Rydal äger rum 29 – 30 juni. Hela programmet finns att läsa här.

 

tc--2_m

Tractor circus. Foto: Einar Kling-Odenkrants

 

 

 

 

 

Missa inte äventyret – följ oss!

 instagram

 

 

Omslagsbild: Linda XuUnsplash

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *