lussemax_advent

Så här firar du första advent!


Julstjärnorna tindrar i fönstren, den pinande blåsten viner utanför – december är här! Julkalendern har premiär och vi vet att våra flöden kommer flöda över med “den är inte tillräckligt juligt, inte tillräckligt mysig” – sa det själv vid frukostbordet nyss. Var och varannan tidning tipsar om hemmagjord glögg och julpepparkakshus. Julhets, julstress eller julmys eller en påminnelse om ensamhet, alla laddar vi det olika.

Hur ska en då fira första advent?

Absolut, tänd det första ljuset (kristen eller inte kristen, vi gör det ju ändå), få något andaktsfullt i blicken, men sen – bege dig till Kvarnbyn!

För vill en få allt i ett är Kvarnbyn i Mölndal där en ska vara. Scenkonstguiden bjuder in till Konstbrunch med igen mindre än Max Bolotin som gäst.

Det kommer bli en dignande brunch, absolut julinspirerad men inte så att du får ännu ett julbord på halsen. Nä, det blir fräscht och gott!

Det blir också samtal om text och hur det är att driva en frigrupp – för där är Max Bolotin proffs då han är utbildad på dramatikerutbildningen vid Teaterhögskolan i Malmö och konstnärlig ledare för den fria gruppen Kastratet.

Brunchens tema är ingångar i skrivarbetet.

Kan vi förstå arbetet med en teatertext som ett sökande efter sanning? Och i sådana fall, sanningen om vad?

“Ofta kan det praktiska arbetet med en teatertext likna ett detektivarbete där man bit för bit avtäcker en djupare förståelse för en fiktiv verklighet. I processen tvingas man lägga märke till, och bli specifik i sättet som man formulerar sig kring skillnader i denna verklighet. Det kan vara skillnaden mellan ett eget, invant sätt att se världen och världsåskådningen hos någon som befinner sig i en helt annan situation. Det kan också vara skillnaden mellan två på ytan liknande, men i grunden olikartade hållningar hos en människa som får helt olika konsekvenser.” – Max Bolotin

Julmarknad runt hörnet

Efter att du njutit av samtalet och av god brunch så kan du stanna kvar en stund på Konstkollektivet där vi huserar för där löper programpunkterna på. Du kan också bege dig ut på den mysigaste julmarknaden Jul i Kvarnbyn där forsen och de gamla husen får dig i precis rätt julstämning. Där är det ingen tveksamhet kring varken julighet eller mys.

Ytterligare några stenkast bort (en sanning med modifikation), i Bollebygd, har Scenkonstguiden en egen julmarknad på Boy konsthall. Inte att förglömma!

Där har du en ypperlig första advent, kan det bli bättre?!

 

Konstbrunch #4 

Datum: 3 december 

Tid: 11.00 

Plats: Konstkollektivet Pixbovägen 5, Mölndal

 

Oh, boy – julmarknad 

Datum: 3 december 

Tid: 12.00

Plats: Göteborgsvägen 21, Bollebygd

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *