Årets slow food Scenkonstgalan 2019


Här kan du läsa mer om de nominerade i kategorin Årets slow food, där vi vill hylla näringsrika långkok som får oss att växa som människor. I kategorin hyllas föreställningar som likt ett långkok tillagas långsamt men lämnar en djup och varaktig eftersmak.

 

Vågar vi blunda? Akt II – Carmen Olsson & Åsa Herrgård

Ett performanceverk där personliga doftminnen väver samman inre och yttre världar. Det japanska begreppet Natsukashii, som finns i hjärtat av föreställningen, beskriver känslan av
hur minnet av något återuppväcks och får platser, personer och händelser att träda fram. Carmen Olsson står för dans och koreografi och Åsa Herrgård för scenografi. Musiken är skapad av Harald Svensson.

Bild: Yasuaki Matsumoto

Foto: Yasuaki Matsumoto

 

Törst – Teater Tofta

Systrarna Cecilia och Tove hittar sin mamma på Tinder. Det blir starten på ett omtumlande år i familjen Mårtenssons liv. Vi får följa dem i sökandet efter sig själva och varandra i ett underhållande och närgånget drama av Göran Parkrud. Vad är egentligen en familj idag? Om att våga lita på sig själv, och sin egen röst. Om kärlek, familj, sexualitet och systerskap.

Foto: Viktor Parkrud

Foto: Viktor Parkrud

 

Lule stassteater

Lule Stassteater arbetar med att gestalta och problematisera kring unga människors tankar och verklighet. De hyllar varje människas annorlundaskap, utan att för den skull vara förklarande eller tillrättavisande. Teatern har en historia som förpliktigar, sprungen ur 70-talets progg och allt är möjligt-anda, idag inriktad på att producera aktuell, uppriktig kvalitetsteater för barn och unga.

Foto: Viveka Österman

Foto: Viveka Österman

 

>>>Scenkonstgalan 2019<<<

Måndag 18 februari, 19.00

Dörrarna öppnas 18.00 för mingel i kristallfoajén

Stora Teatern, Göteborg

 

nyhet_biljett    Scenkonstgalan 2018

jury_nyhet