Videohälsningar


Videohälsningar från de nominerade till Scenkonstgalan 2016

Här kan vi få lära känna de nominerade lite närmare!

 

Videohälsning från Lumor

Vår första hälsning kommer från Lumor vars föreställning People respect me now är nominerad i kategorin Årets Slowfood
Vi vill hylla näringsrika långkok som får oss att växa som människor. Personalen på Stensjöskolan skålar i kaffe och tackar för nomineringen!

 

Videohälsning från Cirkus Cirkör

Nästa videohälsning kommer från Cirkus Cirkör som är nominerade i katergorin Årets Formförnyare – Vi vill hylla nya tankar om rum och nya rum för tankar för sitt gränsöverskridande arbete. “Världens bästa nominering just i den här tiden!” – Tilde Björfors, Cirkus Cirkörs grundare.

 

Videohälsning från Segal Mohamed och Carmen Jedrzejak

“Vi har redan vunnit!”. Vi har fått en underbar energiboost till hälsning från Segal Mohamed och Carmen Jedrzejak vars föreställning Två sanningar är nominerad i kategorin Årets Spot on – Vi vill hylla dem som sätter fingret rätt ner i samtiden.

 

Videohälsning från Amanda Apetrea och Mica Sigourney

Amanda Apetrea och Mica Sigourneys scenkonstverk I’m a very understanding woman är nominerad i kategorin Årets Formförnyare – Vi vill hylla nya tankar om rum och nya rum för tankar. “Vi är tacksamma för er, att ni förstår, och att ni är kvinnor”.

 

Videohälsning från KLASSEN och Anna Vnuk

“Katharsis… Det får mig osökt att tänka på rening. Och ren, det känner en sig när en är.. in love”. KLASSEN och Anna Vnuks föreställning Möta hösten tillsammans? är nominerad i kategorin Årets Katharsis –Vi vill hylla känslostormar som förlöser.

 

Videohälsning från Michal Axel Piotrowski, Fredrik Lundqvist och Joséphine Wistedt

Föreställningen Billy Bloom – Ensam som Gud är nominerad i kategorin Årets Brott –Vi vill hylla dem som brottar ner normen.
“Vi ses i Göteborg!”.

 

Videohälsning från Scenkonsttrion Kurage

En hälsning från logen! Föreställningen Vag Terräng är nominerad i kategorin Årets Katharsis – Vi vill hylla känslostormar som förlöser.

 

Videohälsning från Örebro Länsteater

Föreställningen Tvättid är nominerad i kategorin Årets Magi – Vi vill hylla dem som får oss att tappa tid och rum. Regissören Lotta Östlin Stenshäll tackar för nomineringen och berättar storyn om hur föreställningen kom till!

 

Videohälsning från Brigaden

“Vi ses på galan!” Föreställningen Flytta på er – jag ska bli fri är nominerad i kategorin Årets Politiska Vi vill hylla dem som ger behövliga käftsmällar.