lineup_scenkonstgalan2016_webb_new

Scenkonstgalans huvudakter!


Scenkonstgalan 2016

En omtalad författare och en hyllad världsartist – nu avslöjar vi Scenkonstgalans huvudakter! Slå ihop era händer i en stor applåd för vår konferencier Martina Montelius och husbandet under ledning av Jaqee!

 

Martina Montelius är författare, dramatiker, flitig kulturdebattör och konstnärlig ledare på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm.

martina_insta

Vi har kunnat se henne som en av experterna i SVTs Kultureliten och som tävlande i På Spåret. Hennes debutroman Främlingsleguanen beskrevs som ljuvlig och hemsk och i senaste boken Oscar Levertins vänner får vi snusk och en hyllning till kulturtanten. Martina är också ständigt aktuell på Expressens kultursidor, i podcasten Lunch med Montelius och på Teater Brunnsgatan Fyra i talkshowen I knät på Martina Montelius, där hon intervjuar en uppsjö av Sveriges kulturpersonligheter.

Martina håller inte tillbaka, hon har en åsikt om det mesta och har en verbal talang som får oss på fall. Vi kan förvänta oss storslagna tal och klockrena iakttagelser när Martina leder oss genom galakvällen!

 

Jaqee föddes i Uganda, spenderade tonårstiden i Göteborg och är nu bosatt i Berlin. Hon har kallats Sveriges souldrottning, hon turnerar över hela världen och kallar sig själv för en musikalisk kameleont.

jaqee_insta

 

Hennes sound har beskrivits som coolt, lyxigt, befriande och världsvant. Uttrycket är generöst och livfullt, där samlingstemat är frihet och lusten till dansen, musiken och livet. Experimentella toner blandas med klubbsound, soul, pop, ska, elektro och magiska reggaegrooves med edge. Hennes röst är skönt raspig, stark och går rakt in i märgen.

Jaqee har gigat med Nationalteatern och Hello Saferide, gästat På Spåret och spelat på otaliga festivaler världen över.

 

När Martina Montelius och Jaqees energier möts på gala-scenen kommer taket att lyfta och kristallkronorna skaka. Martinas krassa humor och slående beskrivningar blandat med Jaqees uttrycksfulla musikaliska värld –  summan av dessa genier blir mer än vad vi någonsin kunnat önska oss!

 

Scenkonstgalan 2016

18 november

Stora Teatern, Göteborg

Köp biljetter här

 

Två länkar för att lära känna Martina Montelius och Jaqee lite närmare:

 

  • Lyssna på Martina Montelius sommarprat

  • Kika in videon till Jaqees hit Moonshine

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *