ofelia_banner

Veckotips STHLM: Välj en eller var galen


Publicerad 2018-11-06

Veckotips Stockholm: Vecka 45

Välj en: Var med och skapa en konstnärs sista utställning, se världens minst spelade pjäs eller se tre olika sidor av Pelikanen. Eller var galen och ta dig an allt. Du bestämmer!

 

 

ShopEatDie

“En konstnärs sista utställning”. Detta är taglinen för ShopEatDie, en konst- och filmupplevelse i underjorden. Efter fyra år med allkonstverket Satans demokrati, Satans delirium, Satans död och Satan the Movie fortsätter nu samarbetet mellan regissören Jimmy Meurling och fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. Ny plats, fortfarande omslutande, men med samma estetik och känsla.

Richard S är konstnären som har tio dagar kvar att leva. Du stiger ner för trappan och in i en gigantisk labyrint på 1000 kvadratmeter. Är du en betraktare eller medskapare till hans sista konstverk?

Spännande! Och läskigt…

Farsta Centrum, ca 50 meter från tunnelbaneingång

Fredag 9 november, 18.30 & 20.30 – Premiär!

Lördag 10 november & söndag 11 november, 18.30 & 20.30

OFELIA 2.0 – VÄRLDENS MINST SPELADE PJÄS

Hur var det egentligen att var Hamlets tjej? Hur gick det till när Ofelia dog? I denna föreställning kommer ingen mindre än Ofelia själv reda ut detta för oss! Föreställningen är en nyskriven monolog om psykiskt våld, om att återta makten över sitt eget värde.

Det är slut på Hamlets lidande och dags för Ofelia att vakna till liv. Dags för Ofelia att kliva upp ur bäcken och säga det som aldrig blev sagt och dags för Hamlet att ta lite skit. Efter förra årets kraftfulla metoo-upprop får till och med Ofelia kraft att resa sig ur sin grav för att sätta ett av våra mest omtalade manliga genier på plats.

Med sig på resan tillbaka från de döda har Ofelia bland annat ett hämndlystet soundtrack signerat en av dagens största popdrottningar, en egenskriven rap-låt och en jävla massa blommor som hon inte riktigt vet vad hon ska göra med.

 

Fria Teatern, Kungsholmen

Fredag 9 november, 19.00 – Premiär!

Lördag 10 november & söndag 11 november, 19.00

Spelas därefter 12 november & 13 november

 

Pelikanenfestival

Under Pelikanenfestival får vi tre tolkningar av en och samma pjäs, spelade av tre olika ensembler. Pjäsen som är huvudrollen för denna festival är Pelikanen av August Strindberg. Kort info om denna pjäs går att finna på trogna Wikipedia, där vi kan läsa att titeln, Pelikanen, anspelar på tron, eller föreställningen om, att pelikanen lät sina ungar dia blod (vanligt att tro på Strindberg tid tydligen). I pjäsen har sedan Strindberg vänt på detta och gör mamman till en utsugare som försummar sina barn – en pjäs skriven utifrån barnens perspektiv.

Vi får alltså Pelikanen x 3 men också samtal, diskussioner och readings.

 

Strindbergs Intima Teater

Fredag 9 november & lördag 10 november, 18.00

Söndag 11 november, 16.00

 

 

Omslagsbild: Från OFELIA 2.0 – VÄRLDENS MINST SPELADE PJÄS.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *