ALL-GENIUS

Veckotips STHLM: Vada sig genom homofob dynga


Veckotips Stockholm: Vecka  9

Veckan i Stockholm blir en vecka för alla sinnen. Börja med att fundera på robotar, för att sen gå på en galet djurisk kväll, sen vidare till en superhjälte som med lätthet vadar sig igenom homofob dynga och avsluta med att avnjuta en kopp varm choklad med ett träd.

Performance Lecture: Om robotar

Vad sägs om att få massa kunskap utan att behöva läsa en halvtorr forskningsrapport? Nu kan en nämligen få nörda ner sig i robotar och se på scenkonst samtidigt. Det är forskaren Danica Kragić Jensfelt som tillsammans med bland annat Dramatens skådespelare Eric Stern håller i denna Performance Lecture. Alltså en iscensatt föreläsning där följande frågor stöts och blöts:

“Kan robotar passa våra barn? Kan vi använda en artificiell intelligens som icke-dömande psykolog? Och hur mycket får vi egentligen använda robotteknologi för att förbättra oss själva, för att göra oss snyggare eller starkare? Kan robotar lära sig att imitera empati – och är den i så fall lika värdefull som ”verklig” empati? Vad är ett medvetande? Är människan på väg att skapa en ny sorts liv?”

Det hela verkar vara utsålt tyvärr, men håll utkik. En vet aldrig om nån lämnar återbud.

Dramaten

Torsdag, 1 mars, 19.00

All genius all idiot

Det är dags för årets första Arts Lounge som gör att det finns mer cirkus och performance på svenska scener. De själva beskriver det som “en djurisk kväll som tar med publiken på en balansgång mellan genialitet och galenskap”. Kvällens föreställning “All genius all idiot” ramas in av Arts Lounge fantastiska Barbariska bar som öppet härjas av animalistiska Amazoner. Föreställningen då, handlar om det här:

“Gränsöverskridanden och internationellt hyllade cirkuskompaniet Svalbard bryter ny mark inom cirkuskomposition och ger en timmes omvälvande och energipumpande magi genom ritualer, tvära kast och mörka toner. Ställ in dig på en psykedelisk genderbending kväll som undersöker det djupt mänskliga. Allt till tonerna av ett pumpande soundtrack, tunga andetag och kroppar som faller.”

Det enda du behöver göra är att ta dig till Teater Reflex i Kärrtorp och köpa en biljett. Resten sköter Arts Lounge.

Teater Reflex

Torsdag-lördag, 1-3 mars, 21.00. Baren öppen från 19.30. 

 

Rickard Söderberg är Gaytenor

Rickard Söderberg har verkligen tagit sig in i den svenska folksjälen de senaste åren och tillsammans med Malena Ernman har han gjort att opera nu känns lite sexigt. Eller iallafall mer sexigt än förut. Rickard Söderberg har ena foten i den showigaste show och den andra foten i politisk aktivism. En perfekt kombo, om du frågar mig. Rickard med sitt alterego “Gaytenor” bjuder nu upp till show med personliga berättelser, operasång och schlager. Detta säger Söderberg själv om sitt alterego –

“När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné.”

Two nights only på Södra teatern.

Södra teatern

Fredag-lördag, 2-3 mars, 19.00

 

Om ett träd – vinter (TYVÄRR INSTÄLLT)

Koreografen och konstnären Robin Jonsson är nu tillbaka med en ny version av sitt ljudperformance “Om ett träd”, nu i vinterskrud. Du som publik får krypa ner i en härlig sovsäck, bjuds på varm choklad och lyssna till trädets egna berättelse. Låter rätt härligt om du frågar mig. Förlägg din friska vinterpromenad till Nackaskogen och passa på att uppleva lite konst på köpet.

“Om ett träd
faller –
men är
minns
berättar – lyssnar du ?”

Startpunkt: Bagarmossens Folkets Hus (TYVÄRR INSTÄLLT) 

Lördag-söndag, 3-4 mars, 13.00, 14.45 och 16.30

 

Omslagsbild från All genius all idiot. Fotograf: Jakub Jelen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *