Late Night_ Sebastian Lingserius

Veckotips STHLM: Glappar det?


Publicerades 2019-10-15

Veckotips Stockholm: Vecka 42

Glappar det i huvudet eller behöver du bara dansa? Veckan bjuder på spännande nya former såsom “spoken up talk” och “not not a dance class”.  Utmana dig själv med skratt och kanske en och annan ny insikt.

 

LATE NIGHT: KASS/LINGSERUS – Last dancer

12 dansare intar lilla scenen i Dansens Hus i en hjärtknipande rolig historia om typecasting, personliga erfarenheter och kroppspolitik.

Last Dancer är unisondans, sång, kroppspraktik, dialog, dansteater och drömmen om medborgarlön.

Last Dancer verkar vara ett riktigt lyckopiller och kanske lite av en framtidsutopi, där det spekuleras i en framtid där arbete inte längre mäts i tid.

Jag anar också att det kommer bli en hel del skratt, från vem vet jag inte än – om det är publiken eller dansarna. Men vi är blir lovade att uppleva skrattandets fysiska påverkan och det vill en ju inte missa.

 

Dansens Hus 

Torsdag 17 okt kl 20.00

Fredag 18 okt kl 20.00 

 

 

DANCE DANCE HISTORY

Låt oss dansa danshistorien. I detta verk på MDT blir vi utmanade i vad som är dans och vad som är vad överlag.

I beskrivningstexten arbetas det med dubbelnegationer vilket för mig skapar nyfikenhet och skvallrar om en lekfullhet.

Dance Dance History är: inte inte en dansklass / inte inte en performance / inte inte danshistoria / inte inte dans.

Perhaps an experiential form which invites you, the audience, to attend a dance class. An art piece where being choreographed to dance is the artwork, but who gets to decide what is  “dance”?! How is our experience of moving a part of the monolith DANCE?!

I DANCE DANCE HISTORY uppmanas vi att tillsammans bli bärare av danshistorien och till och med bli ett med den. Detta är helt klart för spännande för att missas. Missa inte att ta på dig dina snyggaste dansbrallor.

 

MDT

Onsdag 16 okt kl 20.00

Torsdag 17 okt kl 20.00 

 

 

Glappet i huvudet på vemsomhelst

Glappet i huvudet på vemsomhelst är en föreställning som mixar spoken word, stand up och ted talk.

Malin Morgan har undersökt glappet mellan våra tankar, att vi till exempel kan hävda att “alla människor är lika mycket värda” och sedan i samma samtal säga något som bevisar motsatsen.

Är det för att vi är puckon som vi inte kan lösa våra problem?
Nej, det är hjärnans fel. Det ska vi inte ta personligt. Men kan vi tänka bättre och se tydligare? Vi kunde ju lära oss knyta skorna. Det var inte helt lätt, det krävde en del träning men vi klarade det. Allihop klarade vi det.

Efter många veckors research och med hjälp av teori från Daniel Kahneman, Margaret Heffernan, Gregory Berns, Pierre Bourdieu, Kate Picket och Richard Wilkinsson har Malin Morgan dragit vissa slutsatser och är nu redo att berätta om upptäckterna. Hon har nämligen hittat några eminenta helhetslösningar.

Själv kallar hon formen för ”spoken up talk” där vetenskap, poesi och konsekvensanalys med humor och på största allvar inviger dig i de djupaste hemligheterna bakom de rysligaste konsekvenserna.

 

Teater Barbera 

Onsdag 16 okt kl 19.00

 

 

Bild i bannern: foto – Nefeli Oikonomou, Lanseringsbild till Sebastian Lingserius verk “Last dancer”.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *