POSTCAPITALISTFLIRT_banner2

Veckotips STHLM: Tribunalenfestival


Veckotips Stockholm: Vecka 20

Rasmus Klamas har hittat sina favoriter på festivalen som äger rum på Tribunalen den här veckan.

Det är en späckad vecka på Tribunalen, då det är dags för den årliga festivalen. Det är nästan fri entré på allt och det är nästan så att hela mig vill tipsa om allt, allt, allt. Men jag har gett mig begränsningen att jag får tipsa om en sak per dag. Så här kommer mina favoriter. Håll till godo.

 

Onsdag, Drottninggatan

Tribunalen är ju kända för att ha fingret rakt ner i verkligheten och det bevisas också genom öppningsakten på den här festivalen. Det är Drottninggatan som är ett textarbete i process som behandlar reaktionerna på terrordådet i Stockholm för lite mer än en månad sedan. Det känns så otroligt spännande att det redan är skrivet en dramatisk text om detta, när många av oss fortfarande bearbetar det som hänt. Texten är skriven av Elin Skärstrand som bland annat skrev och regisserade Avsked på Unga Klara. Dessutom är det finfina skådisar på scen. Kan inte bli annat än bäst!

Onsdag, 17 maj – 19.15

 

Torsdag, FEJS-HACKING

Det är performance-kollektivet Knölkollektivet som kör sitt nya verk FEJS-HACKING. Det beskrivs så här:

I det här nykomponerade verket håller vi ett absurt föredrag om det mänskliga ansiktet och dess komponenter utifrån en humanoid maskins perspektiv.

Det låter faktiskt för märkligt underbart för att missa. Jag såg en trailer som förklarade ordet panna. Resten är historia.

Torsdag, 18 maj – 20.30

 

Fredag, Postcapitalist Flirt

Showen som har sett fler länder än På Spåret-tåget stannar till här hemma en liten stund. Det är house-duon The Mainstream som nu blivit ett teater-showkompani som står bakom  denna musikaliska performance-föreställning om sömn.

It revolves around the story of the White-crowned Sparrow, a bird that can stay awake for seven days and seven nights. Since the Government is investing a lot of money in order to study this bird and understand if humans can do the same, an underground organization called Postcapitalist Flirt tries to boycott these studies, suggesting a completely new way of seeing things: in a world that is already awake 24/7, the only way to wake up and see things differently is to go to sleep.

Dessutom är kostymerna inte av denna värld. It’s a must!

Fredag 19 maj – 18.00

Spelas även lördag 20 maj – 21.30

 

Lördag, GUBBKÖREN

Jag gillar nya scenkonstgrupper. Nej, jag älskar fan nya scenkonstgrupper. Det är något som ligger i luften, en jävligt stor förväntan och spänning. Vad är det för smak som kommer adderas till Sveriges scenkonstpalett? Nu är det dags för Hybristeatern att ta sitt första fotsteg och det gör de med föreställningen GUBBKÖREN.

En ung kvinna har en sak som hon har tänkt på. Ganska mycket faktiskt. Vem ska hon rikta sig till, vilka ord kan hon använda? Till slut har hon bestämt sig, äskat pengar, bjudit in folk och hyrt en fucking lokal. Dagen D är här, nu är tiden då allt ska sägas. Hon är så taggad.

Vi har bestämt oss, vi har gått till en fucking lokal, Dagen D är här. Vi är så taggade!

Lördag, 20 maj – 20.15

 

Söndag, Skuggfigurer

Ännu ett nytt scenkonstkompani som en får sätta tänderna i. Detta är STUBB STHLM som undersöker maskuliniteter och destruktiva normer för män. Plus nån slags kollektiv skuld genom faderskapet. Detta är ju som gjort för mig, då jag själv fick en son för ett år sen. Jag funderar jättemycket på om jag påverkar min son eller inte. Och vad jag kan göra för att han inte ska påverkas av att manligheten är fucked up. Det kostar 50 spänn, lika mycket som två äckliga bärs på ett sunkhak. De vill du ändå inte ha.

Söndag, 21 maj – 20.30

 

 

Omslagsbild: Postcapitalist Flirt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *