Pamina
– en skilsmässomusikal
Premiär 15 september 2017 
Klara Soppteater

MEDVERKANDE PÅ SCENEN

Medverkande Anna Sise
-"- Marika Willstedt
-"- Albin Flinkas
-"- Fredrik Meyer
-"- Nils Bergstrand
PRODUKTION

Av Emma Sandanam
-"- Mette Herlitz
Scenografi och kostym Annsofi Nyberg
Mask Frida Ullander
Musikarrangemang Marika Willstedt
-"- Fredrik Meyer
Ljus Albin Flinkas

Veckotips STHLM: Klä dig i svart


Veckotips: Vecka 49

Denna vecka får vi lära oss mer om att acceptera döden och se det från den ljusa sidan. Men på vägen dit kan vi också få ta del av en levande julkalender, uppleva Trollflöjten på ett helt nytt sätt och dessutom bjuds vi in på Salong Vagina. Klä dig i svart och se scenkonst!

 

Det är som det är

Bryt dig ur ekorrhjulet eller livspusslet och se Det är som det är. Låt föreställning ta dig med på en sångcykel – en dansbesvärjelse. Acceptera det som är, låt det sjunka in. Det handlar om döden och att acceptera det faktum att vi alla ska dö. Kanske kan vi efter åt se det från den ljusa sidan.

Föreställningen sjunger oss igenom livets skådespel och dansar oss mot graven.

Dessutom finns det en klädkod (hur kul!?). Klä dig i svart!

Allkonstrummet 

8 december kl 19.00

9 och 10 december kl 16.00

Salong Vagina

Det nystartade scenkonstkollektivet Teater Sällskapet bjuder in till Salong Vagina.

Salong Vagina! kastar upp det kvinnliga könsorganet på scenen och diskuterar det som både skapat hatisk avsky och helig dyrkan. Det som tycks sakna namn men samtidigt har så många namn, det som befinner sig ”där nere”.

Bered dig på fittfakta och frågeställningar! Varför är det till exempel så pinsamt att snacka om sitt könsorgan? Varför är könsorgan ett skällsord? Kanske kommer vi närmre ett svar tillsammans med Sällskapet, men framför allt kanske vi kan komma närmare oss själva.

Teater Tribunalen 

7 december kl 19.00

8 december kl 14.00 

9 december kl 16.00

Pamina – Lilla Trollflöjten

Pamina hade premiär i november i år, så kanske inte en nyhet men dock ett riktigt bra tips. Det är en fri tolkning av Trollflöjten där den klassiska operan har förvandlats till ett humoristiskt drama.

Barnet står i fokus i detta skruvade familjedrama som skildrar ett vuxenkrig mellan Sarastro och Nattens drottning. Pamina är dottern som står mitt på slagfältet.

Kan en göra om Trollflöjten till en skilsmässomusikal? Så klart en kan! När en har grymma skådisar och ett kompositörteam i form av Emma Sandanam och Mette Herlitz – då är allt möjligt.

 

Skarpnäcks Kulturhus

8 december kl 18.00

 

Påfågelns JULKALENDER 2017

Hur härligt är det inte att Mittiprickteatern bjuder på en julkalender hela december! Slink in på eftermiddagen mellan upphämtning av barn och matfix eller kanske mellan studier och mer studier eller kanske mellan jobbet och träningen… Hursom en levande adventskalender är ju så bjussigt och underbart så det här går ju inte att missa. Med eller utan barn tänker jag.

Luckorna är på 5-10 min och kan vara allt från musikaliska krumbukter, humoristiska tolkningar av julen, poetiska ögonblick och teatrala tablåer. Dessutom är det gratis.

Vilken julklapp!

Teater Påfågeln

1-23 december 

Varje dag, måndag – fredag kl 16.30 och lördag – söndag kl 15.00

 

Foto i bannern: Matilda Rahm, från föreställningen Pamina – Lilla Trollflöjten

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *