oper_banner

Veckotips STHLM: Stoffa pressarna!


Veckotips Stockholm: Vecka 36

Veckans stockholmstips tillägnas helt och hållet STOFF a.k.a Stockholm Fringe Festival som fyller staden med galenskaper och fantastisk konst.

Det här är ingen vanlig månad, för detta är en Nordic Fringe-månad! Det var Göteborg förra veckan, nästa vecka är det Bergens tur – men viktigast av allt – denna vecka är det Stockholm Fringe Festival som rör om i tristessen, höstdeppen och de invanda rutinerna! Programmet är FULLSPÄCKAT med fantastiska akter. Först och främst – ja, du kommer missa jättemycket, och ja, du får hitta ett sätt att handskas med det -men se istället till att njuta av det du faktiskt hinner med!

Snäll som jag är har jag gjort en lista på vad jag själv inte skulle missa för allt i världen:

Blackpool

pool

Blackpool tar oss med på en resa in i ballroom-dansens värld och låter oss se smutsen, kampen och vardagen bakom leendena, glittret och glamouren. Och vi kan lita på vad vi får reda på, för det kommer rakt från källan! Det är en självbiografisk berättelse berättad med lika delar kärlek, charm, sarkasm och svart humor.

Teater Tre

Onsdag 6 september, 19.00

 

My little Allsång

Josefine Johansson & My little allsång ft. Oskar NilssonMusikhjälpen 2016#mh16Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Jag är ju ett fan av denna fantastiska komiker – och det borde du också vara! Jag snackar Josefin “Josefinito” Johansson. Och här under STOFF så får vi alla chansen att ta del av hennes superlyckade koncept My little Allsång! Här blir det underhållande allsång med hits från 90-talet! Vi får skråla till Aqua och E-type och däremellan minnas tryckare och Tamagotchis. Låter som en toppenkväll!

Bonden Bar

Onsdag 6 september, 19.00

 

Eleanor Conway’s walk of shame

Main-eleanor-conway-walk-of-shame-1-e1503492415965

Eleanor Conway gillar extremer och har aldrig nekat sig något – hon är klubblover, party girl, musikjournalist som festat sig runt världen, porrskådis, Tinderexpert med mera, med så mycket mera. Hon har aldrig nekat sig något – förrän nu. Nu är hon nykter, och måste plötsligt finna meningen med livet på något annat sätt. I sin stand up-show Walk of Shame berättar hon om allt – och om sex, nykterhet och beroenden.

Peppa med trailern här!

Bonden Bar

Onsdag 6 september, 21.30

 

A Farewell to Flesh

A-Farewell-to-Flesh-240x300

Vad kan den medeltida karnevalen lära oss om personlig transformation? Det får vi kika närmare på i denna dansperformance. I maskeraden kan en vara någon annan, om så bara för ett ögonblick. A Farewell to Flesh dyker ner i detta ögonblick i en färgstark, smittsam bankett med maskerad och groteska karaktärer.

Är inte teatern den plats där tanken på karneval fortsätter? En plats bakom masken, där man kan vara fri av sig själv för att drömma, tänka, att överträffa vardagen själv?

Kamraternas scen

Torsdag 7 september, 19.00

 

Ofelia Reversed

Ofelia-02-1-e1503494808617

Shakespeares Ofelia reser sig ur floden! Heja, heja! Här får vi poetisk musikteater om det internaliserade patriarkatet och att hitta sin egen plats i världen. Allt av och med fantastiska Ida Lod som har en alldeles egen röst och unikt scenspråk. Missa inte!

Teater Tribunalen

Fredag 8 september, 19.30

Söndag 10 september, 19.30

I’m purple, Bitch!

purple

Miley Cyrus, Anton Hysén och Drottning Kristina – vad har de gemensamt? Jo, de figurerar alla upp i pjäsen I’m purple, Bitch som handlar om könsroller, förväntningar och … statistik? Va, tycker du inte statistik låter hett? Tänk om. Här har skaparna av verket samlat in hårda fakta om hur den verklighet som unga människor möter idag, och hur det påverkar oss. Hårda sanningar om viktigt ämne som kan förändra världen!

 

Teater Tribunalen

Lördag 9 september, 21.30

Söndag 10 september, 13.30

 

Disco-Teca

disco-teca-01-e1503490549925

Disco-Teca är en akademisk och performativ undersökning av discodansens sprakande intågande i det slutna Kina under 1980-talet. Status, identitet, genus – allt mixas ihop och blandas samman när discodansen tar alla med storm!

Teater Tre

Lördag 9 september, 21.00

Söndag 10 september, 13.00

 

Oslipat tolkar Rickard Söderberg

oper

Humorklubben Oslipat kör sitt bejublade koncept Oslipat tolkar, och nu tar de sig an operadivan Rickard Söderberg! Allt kommer ske i en vacker blandning av humor och musik. Hur kommer de inbjudna gästerna tolka Rickard? Det vet vi först när vi ser det med egna ögon. Men vad vi kan se redan nu är vilka de inbjudna gästerna är! Här ser vi bland annat Josefin Johansson och Moa Svan. Precis, det här kan inte bli annat än oförglömligt!

 

Bryggarsalen

Söndag 10 september, 18.00

 

Bubblare: Mutterkreuz, Ass Kombat, .. nej, jag får stanna där. Och missa inte att avsluta kvällarna på festivalhänget på Bonden Bar!

 

STOFF 2017

5 – 10 september

Hela programmet finns här, i guiden och i en samling i appen. Ha det skoj!

 

Omslagsbild: Oslipat tolkar Rickard Söderberg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *