cat-1992140_1280

Veckotips STHLM: Sötaste konsten


Veckotips Stockholm: Vecka 15

Veckan präglas av överdådig söthet, konstnärsdriven konst och så klart livet. För konst är livet. Eller är livet konst?

 

Cuteness overload

Har du någonsin sett något så gulligt att det väcker känslor hos dig som du har svårt att kontrollera? Nypet i barnkinden bara kommer utan att du kan hejda dig. Det är som om gulligheten slår i taket och systemet blir överbelastat och istället resulterar detta i nästan en aggressiv handling, en väldigt hård kram eller höga ljud. Det är det som menas med Cutness overload.

Nu blir begreppet en performanceföreställning med fluff och purr, ullighet och nuff. Helt klart årets gulligaste föreställning. 

Cuteness overload använder sig av gullighet som en projektionsyta för att undersöka makt, blick, subjekt och objekt. Föreställningen dyker djupt ner i det gulliga, det som kategoriseras som extremt, på gränsen till, FÖR gulligt och undersöker när gullighet slår över och blir äckligt, motbjudande, tomt eller voyeuristiskt.

Det är spännande att just gullighet kan försätta oss i affekt och påverka oss kroppsligt. Föreställningen utforskar just denna kroppslighet med  verbala uttryck, begär och den radikala potentialen i gullighet.

Kommer vi klara av denna våg av gullighet, hur kommer våra kroppar reagera?

Fri Scen, Kilen, Kulturhuset Stadsteatern

11-12 april kl 19.00

14 april kl 18.00 

Supermarket Art Fair

12 till 15 april är det Supermarkt Art Fair i Stockholm, en konstnärsdriven konstmässa som visar konstnärsdrivna initiativ från hela världen.

Konst för hela slanten helt enkelt. En kan gå på en mängd med utställningar, otaliga performance och det verkar verkligen vara “the place to be”. Vad sägs till exempel om performance som Splatterdans, Mutterkreuz och Meditation Into Digital Dimensions?

Förutom huvudutställningen och all häftig performance så kan en också ta del av en rad av samtal kring konst som till exempel Framtidens Kritik med Krikerlabbet och Konstnärsrollen och stadsutveckling med Konstfrämjandet.

With its vibrant events programme, SUPERMARKET is not just a regular art fair. Besides the main exhibition we offer Supermarket TALKS & Performance programme, Supermarket MEETINGS, the Professional Networking Participants programme and our internationally distributed Supermarket Art Magazine.

Jag smälter.

Why an art fair for artist-run galleries?
It is becoming increasingly common for artists to take matters into their own hands and set up galleries and project spaces. SUPERMARKET is an arena for such artist-run initiatives. The aim is for SUPERMARKET to be a place where a wider public can become a part of what is happening on the artist-run scene. SUPERMARKET wants to offer the visitor an exhibition with unexpected meetings and experiences rather than focusing on sales.

In och planera dina dagar redan nu, får du kommer ha fullt upp av konst, konst, konst.

 

Slakthus 5, Slakthusområdet

12-15 april 

 

 

TANGILIQUE

På Turteatern har Tangilique premiär på torsdag. En föreställning som riktar sig till högstadie- och gymansiepublik – och som alltid – välgjord scenkonst för unga personer brukar slå det mesta.

Här är det gaming och Oprah som ramar in berättelsen. Vilket definitivt är en kuliss som lockar mig. Tangilique är en warrior, en wonderwoman som game:at 96 timmar i sträck. När hon är 13 år möter hon Bryan. Han är hennes skydd mot ensamheten och hon är allt han vill vara.

När de är tillsammans är det som att allt jobbigt från världen utanför försvinner och de förvandlas till krigare i actionspelet Black Abyss. Inom Tangilique växer en plan på att hämnas. Inspirerad av ett Oprah-avsnitt planerar hon att göra ett diskriminerings-experiment.

Vad är det för diskrimineringsexperiment? Är det värt att pröva hemma? Eller kommer allt gå snett? Värt att ta en titt helt enkelt.

 

Turteatern

12 april kl 18.00

15 april kl 16.00

 

Bannerbild: CC0 Creative Commons

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *