Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-12-04 11:48:54Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comÑm"3¥Q*

Veckotips STHLM: Sockrat paradis


Publicerades 2019-02-19

Veckotips Stockholm: Vecka 8

Stockholm domineras denna vecka av kvinnor, i föreställningar, samtal och gestaltade i starka färger på Millesgården.

 

 

SUGARSTAR SOCKERSTJÄRNA

Den 23-24 februari intar den nya teatergruppen TEATER HEARTBREAK den lilla scenen på Teater Pero med sin första uppsättning Sugarstar Sockerstjärna. Och redan innan debuten har de ett tydligt mål; deras föreställningar ska kännas som en förfest och en käftsmäll. I Facebook-evenemanget bjuder de nu till den första sweet sixteen-festen.

Om pjäsen:

Sugarstars magister är sexig. Sugarstars mamma är död. Sugarstars pappa är bortrest. Bästisen är kär i träslöjdsläraren, klassmamman behöver aktiveras och Håkan Hellström är ett flummigt hippie. Men vem är egentligen Sugarstar?

På scen: Hanna Elffors Elfström, Maja Boman-Persson
Regi: Ester Holmen
Skriven av: Åsa Lindholm
Koreografi: Filippa Fahlin
Ljus: Eleanor Bacon
Affischfoto: Sanja Boman Lindelöf

 

Teater Pero

Lördag 23 februari, 19.00 – Premiär

Söndag 24 februari, 19.00

 

ÖPPNING PÅ MILLESGÅRDEN: TILLBAKA TILL PARADISET – EXPRESSIONISTISKA MÄSTERVERK

Våren är här! Ja i alla fall om man tror på Millesgården som inviger vårens utställning med vernissage onsdagen 20 februari. Förutom att konsthallen på Lidingö är belägrat på en av Stockholms topp 10 vackraste platser, så erbjuder vårens utställning två samlingar innehållande enastående arbeten från olika stadier av den expressionistiska konst som producerades i Tyskland under perioden 1905-1938.

Det är en stor utställning som visar både måleri och grafik, med totalt 134 verk som finns för allmän beskådan fram till den 9 juni.

 

Millesgården

Onsdag 20 februari, 11.00-17.00 – Vernissage!

Visas sedan tom 9 juni

 

KVINNAN PÅ SCENEN

Dramaten& (Dramatens senaste satsning av existentiella och konstnärliga möten i form av bland annat debatter, podcasts och konserter) bjuder nu in till ett antal samtal under våren kallade Kvinnan på scenen, med utgångspunkt i teaterns aktuella repertoar. Samtalen leds av Anneli Dufva och tar plats i Dramatenbaren, dessa spelas även in och släpps sedan som podcasts.

Om samtalen:
Vem är hon? Vad är hon? Hur gestaltas kvinnor på scenen? Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Pratas det för mycket eller för lite om kvinnans fysiska åldrar, om kroppen och klimakteriet? Ett samtal utifrån kvinnans åldrar och liv på scenen och i verkligheten, med anledning av antologin Klimakteriet (utk. feb. 2019).

Medverkande: Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman. Bisittare: skådespelare Ingela Olsson. I samarbete med Atlas Förlag.

 

Dramatenbaren

Torsdag 21 februari, 19.30

 

 

Omslagsbild: Millesgården.


Om Amelie Svenstedt

Amelie är en nyexaminerad kommunikationsvetare bosatt i Stockholm som arbetar med produktion och distribution av film. Hon har en kärlek för allt som är franskt (nästan), har en dröm om ett liv på landet men lider tyvärr av allt för stor FOMO för att det ska vara görbart. Förutom sina filmprojekt och andra åtaganden är hon ambassadör och gästskribent för Scenkonstguiden.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *