AFFISCH_JN_banner

Veckotips STHLM: Simhall och samhälle


Veckotips Stockholm: Vecka 21

Högt och lågt i vått och torrt när stand up om psykisk ohälsa samsas med djupa dansstycken, hypnotisk psychonautsdisco och högtidliga simhallsritualer. Ta ett djupt andetag så kör vi!

 

 

STAND UP FÖR PSYKISK OHÄLSA

Power Comedy inleder veckan starkt med stämningshöjaren stand up på temat psykisk ohälsa! Genom att låta inbjudna komiker såsom Shanti Rydwall Menon prata om egna erfarenheter hoppas de minska tabut kring något som drabbar oss alla på ett eller annat sätt under vår livstid. Minst sagt ett otippat och spännande grepp på ett viktigt ämne.

Brother Tuck, Götgatan 85

Tisdag 22 maj 20.00

Valfritt inträde skänks till Hjärnfonden

 

Personal Symphonic Moment

Ett expressionistiskt och postfeministiskt porträtt av vår tid såväl som en tidlös studie av den mänskliga själen, beskrivs dansverket Personal Symphonic Moment som. Rätt heltäckande, med andra ord. Lägg sedan på lite casual ”on-stage obduktioner” ackompanjerat med Dimitri Shostakovichs 7:e symfoni så verkar du ha essensen av detta citat ”jättelika musikaliska arbete” och “omslutande upplevelse som inkluderar alla sinnen”. Kaxigt, kul, bombastiskt!

 

MDT

Onsdag 23 & torsdag 24 maj, 20.00

DOP1

Vad tänker du på när du hör ordet simhall? Jag tänker osökt på kommun, klor och fotsvamp i flip flops. Jag tänker inte på en performancebaserad trilogi om religiösa och kulturella riter. Men det gör Ellen, Martina och Tove och bjuder därför in till DOP1: En interaktiv helkroppsupplevelse som en del av trilogin LIVETS HÄNDELSER. Kreatörerna menar att de religösa festtillfällena skattas högre ju mer sekulära vi blir, och att detta är en ”paradox som inbjuder till festligt utforskande”. Roadtrip till Uppsala i helgen då?

 

Tips! Läs Sara Östebros intervju med Tove Berglund.

 

Linneas simhall, Uppsala

26 maj 18.30

9 juni 18.30

 

NATTEN på Dramatenbaren

Dramatenbaren är nationalscenens dolda pärla på Nybroplan som erbjuder sådant som de stora scenerna missar. Till exempel hypnotisk psychonautdisko skapad av NATTEN. Ta en kompis under armen, beställ bubblig cava eller brölig bärs så har ni troligtvis en perfekt AW!

 

Dramatenbaren

Torsdag 24 maj

Öppet 17-23, live ca 20

 

Omslagsbild: Från DOP1. Foto: Joanna Nordahl. Bilden visas här något beskuren.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *