kungligasteteatern_banner

Veckotips STHLM: Satan, gyckel och kungar


Veckotips Stockholm: Vecka 18

Satans Trilogi blir film, Hyckel bjuder in till gycklarfest på Nalen och Kungligaste Teatern öppnar upp sina portar för allmänheten. Lägg på lite karnevalstämmning så har du veckans scenkonst i Stockholm!

 

SATAN THE MOVIE

Känner du likt jag att du inte fått nog av Satans Trilogi? Med 1500 medskapare har flera våningsplan i ett rivningshus i Nacka förvandlats från kontorsutrymmen till en maxad scenkonsthändelse under två goda år. I den sista delen ”Satans död” fick besökarna själva bestämma över dramaturgin och navigerade fritt i det forna kontorskomplexet. Nu får vi alla chansen att ta del av sådant vi inte hann djupdyka i på plats på vita duken! Underbart.

Klarabiografen

3 maj, 18.45

Visas därefter 8, 15 och 22 maj

 

Kungligaste Teatern

Koreografen, dramatikern och regissören Anna Vnuk gör Dramatendebut! Julia vet ingenting om teater – Bara att hon älskar det! Innan hon vet ordet av har hon tagit sig till den mest berömda teatern: Dramaten. Plötsligt befinner hon sig mitt på en repetition och där står mellan en drottning och en prins i full mundering.

Med eller utan kulturellt kapital, alla från 10 år och uppåt välkomnas till denna hyllning av teaterns magiska värld. Bara jag som får Narniavibbar?

 

Dramaten, Lejonkulan

Onsdag 2 maj – torsdag 3 maj, 13.00

Lördag 5 maj, 15.00

Söndag 6 maj, 16.00

Spelas tom 17 maj

 

Hyckel

Sa någon feministisk gycklargrupp? Svaret är ja! Hyckel ställer till med realesefest på Nalen och gästar gör inga mindre än dansbandet Hen Ingvars samt punkgruppen Sniglarna. Röjiga aha-upplevelser utlovas och det sjungs om allt från självupplevda pinsamheter till skarp samhällssatir. Vid midnatt blir det klubb, fest och dans med hemlig DJ.

 

Nalen

Lördag 5 maj, insläpp 20.00

 

Jag är en carneval

”Vad tänker du på när du hör Brasilien?”, frågar sig MACACAS och Teater Tribunalen i föreställningen Jag är en carneval. ”Stranden, musik, Copacabana, fest, bananer, rövar?”

På scen undersöks både klichéer och sanningar om den brasilianska kvinnokroppen. Vilka
är sanna och inte? Och vad har kvinnan med frukthattarna gemensamt med karnevaldrottningar och funkeiras? Vad är ens funkeiras?

Jag kan absolut behöva en redig dos Brasilienfakta och självrannsakan. Du med?

 

Teater Tribunalen

Torsdag 3 maj – lördag 5 maj, 19.00

Söndag 6 maj, 16.00

 

Omslagsbild: Från Kungligaste teatern. Foto: Jenny Baumgartner.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *