_52A7268

Veckotips STHLM: Omslutas av en magisk värld


Veckotips Stockholm: Vecka 7

Magiska barnföreställningar, ståupp om olycklig kärlek och lite fräsch teatersport. Låter som en supervecka to me!

 

Love Hurts Releasefest feat. Stand up

Kim W. Andersson, känd för att vara smått genialisk serietecknare och rolig sidekick i diverse poddar, släpper sin nya bok Love Hurts Deluxe (en maxad bok full med romantiska skräckberättelser) och firar detta genom att ställa till med galej på Bonden bar. Vad har detta med konst och scenkonst, undrar ni! Jo, han har nämligen bokat in, inte mindre än sex komiker plus en konferencier som kommer skoja och stoja på temat “olycklig kärlek”. Det är den aproliga Felicia Tomala som är konferencier och bland komikerna ser vi till exempel Shanthi Rydwall Menon och Henrik Nyblom. Det hela kalaset kostar också bara 40 ynka kronor! Spring och fynda!

 

Bonden Bar

Onsdag, 14 februari, 19.00

 

Frö

Hur kretsloppet fungerar och hur saker och ting faktiskt kan växa är ju något som kan mindfucka en även vid 27 års ålder. Tänk då att vara typ 2 bast och få se en dansant teaterföreställning på detta tema, hur überfascinerad skulle en inte bli då?

“Om ett träd, en pall, en kulle och en kappa. Om gröna blad, blommor, jord och vatten. Om en storm som kommer och löven som faller. En historia om naturens kretslopp, livets gång och människans fascination för sådant som växer.”

Det är Teater Tre som står bakom föreställningen som denna gång gästspelar på Stockholms Improvisationsteater. Så ta en tidig fredag (det är du värd) och ta med dig ett barn för det är förmiddag som gäller.

 

Stockholms Improvisationsteater

Fredag, 16 februari, 9.00 (inställd!) och 10.30

Spelas fram till 13 maj, då på hemmascenen Teater Tre.

 

Kommisarie Gordon

Mer barnteater! Varför inte fortsätta helgen på Teater Pero där de spelar Ulf Nilssons Kommisarie Gordon som ju faktiskt också blivit film här precis.

“Kommissarie Gordon är en riktig livsnjutare, en erfaren, klok och noggrann padda som aldrig skulle drömma om att döma någon på förhand. Tillsammans med sin pigga och listiga assistent, musen Paddy, löser de kluriga mysterier och i sina bästa stunder ägnar de sig åt de stora tankarna.

Vi har skapat en visuell föreställning i en miniatyrvärld med filmade inslag och skön musik – allt live framför vår unga publik.”

Att kliva in i Ulf Nilssons värld är alltid så magiskt härligt och att få ta del av den precis framför näsan och liksom omslutas av den måste ju toppa allt. Ni vet vad ni gör på lördag förmiddag ni!

 

Teater Pero

Lördag, 17 februari, 11.00 och 13.00

Spelas fram till 8 april

 

Teatersport på Engelen

“Den öppna scenen för dig som älskar teater, showa och improvisera det bästa av JAG:et tillsammans med amatörer, professionella och gästande skådespelare.”

Söndagen är ju som bekant dagen innan måndagen och då kan en ju ofta känna att en liksom vill krama ur den där helgtrasan ordentligt. Varför inte göra det med lite fräsch teatersport? Du kan komma och bara titta eller joina på scenen. Bättre söndag får en faktiskt leta ganska länge efter.

 

Engelen

Söndag, 18 februari, 18.00

Kör varje söndag fram till 27 maj 

 

 

Omslagsbild från Kommisarie Gordon. Fotograf: Jonas Jörneberg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *