carina_banner

Veckotips STHLM: … och där var det borta!


Veckotips Stockholm: Vecka 22

Flykt, flyende och flyktig scenkonst – plus inslag av dans och en tro på Disney. Detta får vi i säsongens sista Stockholmstips!

 

Det landar båtar vid vår strand

Spångs Orkester gästar moment:teater med en nyskriven föreställning byggd på fragment om flykt, de flyende och om mötet med de människor som aldrig upplevt trauma och sorg. Vi får en drömsk och bisarr varieté med inslag av dans, japansk noh, skuggspel, teater och livemusik.

“Vi möter vilset dansande flugsvampar och sopsäckar i djup sorg. En maskklädd kvinna dansar om döden, och Karl-Oskar och Kristina får inte plantera äppelträd i Amerika. Vems kappsäck väger tyngst och vem avverkar flest kilometer i timmen? Vad händer när vi slits upp vid roten och kastas ut i världen?”

moment:teater

Onsdag 31 maj, 19.00

Spelas därefter tom 17 juni

 

…and it’s gone

Har du inte besökt Scenkonstmuseet ännu? Varför inte ta en sväng förbi i veckan? Just nu visas bland annat …and it’s gone!, en utställning av Carina Reich och Bogdan Szyber som tolkar det omöjliga i att helt bevara och därmed ställa ut själva scenkonsten. Går det? Vad är det egentligen då som visas?

“För när allt kommer omkring finns ju bara minnet av upplevelsen kvar. Hela scenkonstens varande ligger i det flyktiga, ogripbara, det försvunna.”

 

Scenkonstmuseet

Tisdag 30 maj – söndag 4 juni, 11.00-18.00

Visas därefter tom 10 september

 

All My Dreams Come True

Tror du på Disney eller tror du på revolutionen?

Konstnärskvartetten SUDDEN ART gästar Kompani1 med “en omöjlig pjäs av den danska dramakungen Christian Lollike”, som kvartetten själva beskriver det.

“Är det du eller jag som är mest deprimerad? Är det du eller jag som klamrar sig fast vid livslögner? Vems livslögn är störst?”

Föreställningen spelar som sommarnatts- och frukostteater, vilket betyder rätt så tidig förmiddag och rätt så sen kväll!

 

Kompani1 Teater

Tisdag 20 maj, 19.00 – Premiär!

Onsdag 31 maj, 19.00

Spelas därefter tom 17 juni

 

 

Omslagsbild: Från …and it’s gone. Fotograf: Mats Bäcker

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *