sthlmtips

Veckotips Sthlm: Lyssna på känslorna


Veckotips Stockholm: Vecka 35

Sömn, kläder, känslor och lyssnande inleder scenkonsthösten i Stockholm.

Luften är hög och klar och augusti ringer ut. Skolstartswibes vibrerar i varje nerv och jag börjar tänka på att köpa ett nytt pennskrin, trots att mitt användningsområde för pennskrin sen längesedan har sinat. Nu mer gäller bara en penna och det är den lilla svarta bläckstiftspennan som flitigt markerar i almanackan. Vad är det då som noteras? Scenkonst så klart! För september betyder premiäriver och det är lätt att fylla vardagen med mening som i konst.

I veckan blir det fokus på centrala ämnen så som sömn, känslor, lyssnande och vad vi har på våra kroppar.

 

For Ever. och Painting Sleep

En tre i en-utställning, där två rum får agera arena för tre utställningar.

I utställningen For Ever. som äger rum i Galleriet får ta del av Annica Einarson och Anna Stina Rehnströms verk. De firar 40 år av vänskap och samarbete med varsin separatutställning. Det blir målningar kring begreppet vilsenhet av Annica Einarson och Anna Stina Rehnström presenterar projektioner; videoverk och animation.

I rummet som kallas projektrummet ställer Andréa Hösel ut, om sömn och måleri. Skapande processer är en tematik som intresserar mig starkt. Det finns så många element som kan störa och kanske hinder som behöver överkommas. Precis så kan det vara med sömn också. Så det är klart att en blir nyfiken när dessa två element får samexistera i en utställning.

Studio 44

torsdag–fredag kl 12-18
lördag–söndag kl 12-17

Öppet t.o.m. 10 september 2017

 

Hear

Ta del av en audiell koreografi. Visst sätter det igång tankar. Koreografen Benjamin Vandewalle och kompositören Yoann Durant utvecklar ett mänskligt ljudlandskap som undersöker ljudets fysiska kraft. Dessutom använder de en kör av lokala volontärer så varje föreställning har en unik röst.

Var med om en upplevelse som testar ljudets gränser i relation till kroppar. Ljudets visuella verklighet är undersökningsobjektet och det låter för coolt för att missas. Detta kan bli hur bra som helst! Eller hur annorlunda som helst. En upplevelse att bära med sig helt enkelt.

MDT

Torsdag 31 augusti kl 18.00 och kl 20.00 

Fredag 1 september kl 18.00 och kl 20.00 

 

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Vad sägs om; en svart och mångbottnad humorföreställning om viljan att sudda ut gränsen mellan fiktion och verklighet för att glömma bort sitt eget jag? Jag säger Mums. Föreställning går upp på Dramatens scen Lejonkulan och det känns ungt och fräscht och framför allt väldigt roligt. Manuset står David Wiberg, som var en av medlemmarna i humorkollektivet Varanteatern – skoj! Dessutom är det ett samarbete med frigruppen Lumor som är top notch och ständigt på allas läppar. Tre komiker är instängda i ett rum och för att härda ut leker de ett rollspel vars syfte är att få varandra att skratta så de gråter. Låter lite “Inför Lykta dörrar” (Sartre) men med en komisk-tvist för unga – Alltså helt underbart!

Dramaten Lejonkulan

Fredag 1 september kl 19.00 

Lördag 2 september kl 19.00 

Spelas till 16 november

 

Fashion Night

När Fashion Night lockar med en Urban Flower Wall, DJ’s och mode är det jag som taggar igång. Vem vill inte avnjuta en kväll kväll fullspäckad med stilfulla tips, beauty-piff, streetstyle och härliga erbjudanden? Visst det kanske är lite kommersiellt och det finns stor risk att drabbas av köpmani. Men en Streetstyle Festival är ändå något i sig och mode och design kan bli en riktigt häftig konstupplevelse i denna häfta natt.

MOOD

Torsdag 31 augusti kl 17.00 

 

Bild i banner collage från föreställning Hear, bild: Casey Reas – Courtesy DAM Gallery

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *