bruno-thethe-1371162-unsplash

Veckotips STHLM: En natt av kultur


Publicerades 2019-04-23

Veckotips Stockholm: Vecka 17

Lördag den 27 april är det Kulturnatt i Stockholm. Som en provsmakningspalett, där en kan stanna på muséer till midnatt. Här kommer tre tips till dig som skippar institutionerna och är modig.

Kulturnatt sker i många städer runt om i landet och infaller lite när som, alltså det är inte som första maj utan varje stad har sitt eget datum. På lördag är det alltså dags för Stockholms kulturnatt, en kväll där många museer har öppet på kvällstid och allt är gratis.

Det finns givetvis mer än museer en kan gå på, men…

Det här med en kulturnatt är ju toppen och kan verkligen fylla en stad med liv. Stockholm har ju också en vanlig lördag ganska mycket “fräckt” som händer eller i alla fall en hel del att välja mellan. Därför kanske utbudet inte heller blir så där mycket annorlunda än en vanliga lördag förutom att det är gratis.

Här kommer tre favoriter om en vill gå på mer än museer.

 

Tyst vandring

Delta i ett rörelsebaserat konstverk signerat Räserbyrån. Här får du vandra runt i tystnad i Lövholmen, du blir både betraktare och deltagare.

Under vandringarna rör vi oss i grupp under tystnad för att skärpa våra sinnen och få nya perspektiv. Vi rör oss i olika tempo och på olika sätt. Vi tar plats i det offentliga rummet och undersöker platser tillsammans. Vi följer några grundläggande idéer som utgör ramarna för konstverket; vi pratar inte med varandra när Tyst vandring har börjat, vi är uppmärksamma på varandra och stödjer de initiativ som dyker upp, vi försöker hålla ihop som grupp och lär av varandra.

Att vandra runt tyst med folk en inte känner i formationer kan låta lite utan för ens komfortzon, men det kan också öppna upp för att se och uppleva något på ett nytt sätt.

 

Färgfabriken 

Lördag den 27 april kl 20.00.

(Verket kan upplevas även tors-fre kl 10.00 och på söndag kl 13.00) 

 

MIDDAGSAKTIVITET

Varför bara äta middag när en kan ha en aktivitet samtidigt!? Och för att ställa allt på sin spets och delta i en apokalyps–gåta.

Middagsaktivitet utför mord- och apokalyps-gåtor där deltagarna själva spelar en roll i dramat. Denna natt kommer du vara en överlevare i en postapokalyptisk värld! Fegisar, Präster och Barn kommer tillsammans försöka finna botemedlet till viruset. Du kan även vinna priser och dricka belgisk öl! Programmet ges på engelska och svenska.

Definitivt något för den modige då du både behöver rädda världen och spela en roll samtidigt.

 

Vasagatan 50

Lördag 27 april

18.00-19.30 / 20.00-21.30 / 22.00-23.30

 

Kritisk_natt

Ta del av en kritisk natt med samtal, installationer, performances, tidningsrelease och fest i sann c.off-anda. Vad är då c.off–anda? Ja, själv har jag aldrig besökt c.off tidigare, men efter att ha läst på om deras verksamhet är jag minst sagt både inspirerad och nyfiken.

I korthet så är det en plats för tankar kring scenkonst och med särskild inriktning mot dansfältet. Det handlar om att mötas över de konstnärliga praktikerna, ompröva och vara i process. Blir ni lika nyfikna som jag? Gå dit!

 

C.off Körsbärsvägen 9

Lördag 27 april kl 18.00

 

Bild i bannern: Bruno Thethe, CCO creative commons.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *