alexander-popov-342444-unsplash

Veckotips STHLM: Konserter med extra allt!


Publicerades 2019-05-14

Veckotips Stockholm: Vecka 20

Veckan i Stockholm präglas av konserter med extra allt. Det blir standupteaterkonsert, en scenisk konsert inspirerad av ett skogsrave och stand up med Titiyo.

 

Jag klarar mig (hur är det själv?)

Andreas Boonstra, konstnärlig ledare på Moment:teatern ger oss en standupteaterkonsert.

Inspirationen kommer från egna erfarenheter av stora förluster, Dr Jekyll och Mr Hyde och Nederländsk cabaret. Spännande kombo! Där det genomgripande temat är den svåra konsten att leva vidare efter att ha blivit lämnad av någon som dör.

I informationstexten finner vi referenser till både skådespelaren Mathias Olsson som gick bort 2016 och musikern Robert Dahlqvist, tidigare medlem i The Hellacopters, som dog 2017.

Med sig upp på scen har han ett knippe rocklåtar, ett band, spridda scenografibitar och rekvisita från gamla föreställningar och ett huvud sprängfyllt med minnen. Vi får också möta en rad av olika karaktärer så som Erik XIV:s franske trädgårdsmästare och mannen med den färgglada kavajen.

En lustfylld cabaret om ett tungt ämne.

 

Moment:teater

Onsdag 15 maj kl 19.00

Fredag 17 maj – Lördag 18 maj kl 19.00

 

 

Trespassing

Trespassing är en scenisk konsert inspirerad av ett skogsrave som spelar på Orionteatern. Bakom verket står kompositören Mikael Karlsson, som har komponerat musik till allt från klassiska uppsättningar till film och TV, och duon Siri Karlsson, som experimenterar med folkmusik, friform och psykedelia.

Tillsammans skapar de en konsert som är mer än konsert. Vi får kliva in i en värld av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer, nattflyn och vingfärder.

Vad händer när vi hänger oss åt dans i djupa skogen en mörk sensommarnatt? Möter vi den romantiska folkloristiskt skimrande skogen eller ett skrämmande mörker fullt av rörliga skuggor och svärmande insekter? Har skogens själ lämnat människan? Har vi tappat kontakten med naturen?

Bered dig på att skena iväg längs gnistrande tidsaxlar, in i mörkret och ner under vatten.

 

Orionteatern

Fredag 17 maj – Söndag 19 maj kl 20.00

 

 

Oslipat tolkar Titiyo

Oslipat brukar arrangera stand up, men nu kombinerar de stand up med konsertformen då de bjudit in Titiyo.

Det blir en växling mellan skämt och allvar då Titiyos låtar både kommer framföras musikaliskt av självaste Tityo, men också tolkas av fem komiker i standup-form.

Komikerna är än så länge Nisse Hallberg, Elinor Svensson, Ahmed Berhan, Lisa Eriksson och Fritte Fritzson, men fler kan tillkomma.

Vilken höjdare kombo, att få ta del av Tityos låt skatt genom artisten själv och genom skratt.

 

Bonden bar

Torsdag 16 maj kl 20.00 

 

Foto i bannern: Creative Commons, foto: Alexander Popov.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *