desktop-3295567_1920

Veckotips STHLM: Inspirera dig!


Veckotips Stockholm: Vecka 22

Bered er på en annorlunda men spännande vecka. Färg, form och överraskningar går som ton i ton i veckans tips. Det blir totalt mörker, pastell och svulstiga former blandat med lite mer “hemliga” händelser. Framför allt kommer här ett tips fullt med uppslag på inspiration som kan sätta igång dig för en skapande sommar.

 

En timme natt

Trött på ljusa kvällar? Nja, men ett besök i natten lockar ändå måste jag säga. Här får du en ljus konsertupplevelse i mörker. Det sätter igång mina tankar.

Givetvis spelar ljus och mörker här en stor roll, men med hjälp av även ord, skulptur och musik skapas en hoppfull berättelse om natten som förlösare. Här ska det förlösas fantasi och kreativitet – vilket jag hungrigt vill mumsa i mig.

Det är Göran Fröst och Jacob Kellerman som står bakom verket som ska skapa en fristad för våra tankar.

 

Teater Giljotin 

Ons 30 maj kl 19.00

Tor 31 maj kl 19.00

Fre 1 juni kl 19.00

Lör 2 juni kl 19.00

 

Vernissage – MUCH – CRAY Collective

Känner du till Cray Collective? Det gjorde inte jag men ett klick in på deras hemsida och jag blev megainspirerad av deras rumsinstalltioner. Var du på Way out West 2014 kanske du vandrade omkring i just en av dessa installationer.

Cray Collectiv är ett multidisciplinärt design kollektiv som funnits sedan 2013. Nu ger kollektivet utställningen MUCH som ställs ut på Riche Lilla Baren.

CRAY COLLECTIVES ADDITION TO THE RICHE INTERIOR HAS THE THEME VOLUMINOUS ABUNDANCE AND IS PRESENTED AS A NUMBER OF PRODUCTS THAT BLEND IN BUT ALSO STAND OUT.

Det lär bli en hel del färg och form. Perfekt för att bli totalinspirerad.

 

Riche Lilla Baren, Birger Jarlsgatan

Tis 29 maj kl 17.00-20.00 – Vernissage

Utställningen pågår till den 18 augusti. 

 

Digital Mindset Playroom

Konst och VR är något vi ser samverka mer och mer. På Digital Mindset Playroom får vi ta del av en interaktiv utställning där ny teknologi och digitala lösningar står på temat.

Parallellt med utställningen arrangerar Digital Demo Stockholm en Triple Helix Conference för att dela med sig av insikter och resultat från arbetet kring digital utveckling i Stockholmsregionen.

Det här med Triple Helix verkar vara ett begrepp som om jag har fattat det hela rätt handlar om ett möte mellan akademin, företagare, staten och allmänheten. Men varför inte bara gå dit på chans, Digital Mindset Playroom är det bara att dyka in i och ta del av och du behöver inte ens förboka utan bara dyka upp.

 

Openlab, Valhallavägen

Ons 30 maj kl 09.30-16.30

 

Sorry- A One Day Show

Okej, detta var bara för lockande för att inte tipsa om. Men jag ska vara ärlig att säga att jag inte vet särskilt mycket om detta. Bara att det sker på ett litet galleri som heter Crum heaven och att det är en något som händer under namnet Sorry- A One Day Show

Come see me in hotel rooms all over the world at a one day Solo Show at Crum Heaven.

I will show 5 art films where the darkness of our awareness and the need of just having fun intersect.

Hur nyfiken blir en inte? Jag älskar när en måste leta sig fram till ett gömt hotellrum för att ta del av konst och inte riktigt veta vad är en ska få vara med om. Crum heaven verkar också vara något av en liten pärla när jag browsar loss. Bara det kan vara värt ett besök.

 

Crum Heaven, Högbergsgatan

Lör 2 juni kl 15.00-21.00

 

Detta var sista veckotipset för säsongen, nu går just det här formatet på sommarlov. Veckotipsen är tillbaka igen i vecka 36. Misströsta inte, tipsen kommer inte sluta rulla in bara klä sig i en mer somrig skrud. 

Bild i bannern: CC0 Creative Commons

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *