dsc03237

Veckotips STHLM: Förändring och klassiska sagor


 Veckotips Stockholm: Vecka 48

Myskänsla och upp till kamp, går det verkligen ihop? Ja, det gör det och denna duo har spridit sig som en löpeld över veckans föreställningar. Perfekta kombon nu när julen nalkas.

 

Scrooge

Charles Dickens klassiska julsaga har spelats av RioJteatern inte mindre än 3 gånger, första gången för 10 år sedan. Den här berättelsen är liksom lika viktig som glöggen när jag ska få julstämning. Den ingår liksom i grundpaketet i julkänsla. Jag brukar läsa den eller se den som film, men att få se den på scenen är ju såklart alltid att föredra. Scrooge är omåttligt populär så om du vill ha julfeeling, kasta dig in på internet och fixa en biljett.

 

RoJteatern

Onsdag, lördag och söndag. 30 november och 3-4 december. 

Spelas fram till 17 december

 

Peptalk för Sverige

När en gör föreställningar så inspireras ju en ibland av andra konstnärliga verk, som böcker och filmer. I Peptalk för Sverige inspireras en istället av en person, nämligen den oefterhärmliga Pia Sundhage. Det är scenkonstgruppen hi! art som tillsammans med Orionteatern ställer sig frågan – Vad skulle Pia göra om hon var en politisk ledare? Skulle hon sjunga en sång? Jag är väldigt förtjust i Pia Sundhages underbara karisma och tycker att hon förtjänar alla pjäser i världen. Hylla kollektivet genom att gå och få lite välbehövlig peptalk!

 

Orionteatern

Onsdag 30 november (premiär!) och torsdag-fredag, 1-2 december. 

Spelas fram till 20 december

 

Ensamvargen & Rödluvan

Den relativt nya gruppen Dramakvarnen, har ett år på nacken och nu är det dags för deras tredje uppsättning som baseras på klassikern Rödluvan & Vargen, där vargen är en fattig och arbetslös och Rödluvan är den priviligerade vinnarskallen med stort ego. Vi ska få svar på hur lika eller olika de är egentligen. En lite läskig saga blir här ett högaktuellt drama om människans ensamhet i Sverige idag.

 

Kompani1 Teater

Torsdag och söndag, 1 och 4 december. 

Spelas även 6 december

 

Jakten på Klimathjältarna

En Klimathjälte, det skulle jag vilja va. Men vad betyder det att va en Klimathjälte? Jag och karaktären Sullet delar samma dröm och därför är jag extra glad att Sullet bestämt sig för att åka ut på en resa för att ta reda på vad en Klimathjälte gör. Vi får tydligen träffa krav-bananerna, istäcket Isidor och många fler. Jag vill följa med Sullet. Om du också är sugen så avgår resan från Teater Tre i Stockholm och passar dig som är över 5 bast.

 

Teater Tre

Lördag, 3 december 

 

Omslagsbild från Peptalk till Sverige. Fotograf: Anna Classon.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *