bild_look_what_theyve_done_to_my_brain

Veckotips STHLM: Flickrum


Veckotips Stockholm: Vecka 40

I veckan blir det flickor och flickrum som står i fokus. Tänk att få gå in i en flickbubbla en hel vecka! Nu är det möjligt.

FLICKLAND: DET NYA NORMALA

Låt oss kliva in ett flickland som är drömlikt, absurdt, läskigt och roligt. Där förekommer både skådespelare och robotar. Skräckfantasier blandas med önskedrömmar.

Att döma av föreställningsbilderna är det en högst visuell föreställning med mycket färg och lek. Jag får intrycket att det nästan är lite dadaistiskt eller i alla fall surrealistiskt. Givetvis finns där också en story – Rickie är huvudpersonen vars värld kastas om när hennes föräldrar skiljer sig. Plötsligt kan hon inte lita på någonting.

Dramaten, Tornrummet

5 oktober kl 10.00

8 oktober kl 13.00

 

Look What They’ve Done to My Brain

Ge flickan det andrum hon förtjänar! Emma Thimgren och Sara Frisk har skapat en utställning som tar sig an flickans revansch. Det gulliga blandas med det groteska, det feminina med äckligheter. En estetik som de kallar grulesk. Det handlar om att uppvärdera flickan och hennes attribut. Jag är mer än nyfiken – redo för att ta del av hämnden och flickans storhetstid.

Utställningen kan ses hela veckan på Lava, Kulturhuset Stadsteatern

mån-fre, 15.00-19.00

lör – sön, 11.00-17.00  

Panik i flickrummet

Detta är en föreställning som tar an sig förvandlingen mellan barn och tonår. Där omvärldens förväntningar inte hunnit med den egna utvecklingen. Som till exempel att Lilis pappa tror att hon fortfarande gillar hästar och ska gå med i en läseklubb men där hennes dröm egentligen är att spela elgitarr i punkbandet Purple Jackets. Plotten ställs på sin spets när hon en dag är ensam hemma och planen är att bandet ska komma över, men givetvis är det inte bandet som knackar på dörren utan en hjärtekrossad faster. Lily får panik!

Härligt att få kliva in i ett ytterligare flickrum tänker jag och bänkar mig.

Kulturhuset Stadsteatern, Skärholmen

5  och 6 oktober kl 10.15

7 oktober kl 12.15 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *