svenska-hijabis_featured

Veckotips STHLM: Evig ensamhet och smutsfylld performance


Johan Paus ger oss veckans Stockholmstips! Det blir legendariskt och smutsigt.

”Mitt första tips är Främling med Riksteatern… va sa du?… vaddå inställd? … men va faaaaan… aja, jag får väl tipsa om något annat då…”

 

TO YOU, THE BIRDIE! (PHÈDRE)

The legendary Wooster group kommer till Stockholm! Med Paul Schmidts version av Racines Fedra utlovas det glidande plexiglas och på evenemangsbilden ser jag skärmar med tår och tyger med löv-mönster, och vad mer kan en önska? Gruppen grundades 1975 i New York, jag har hört att folk haft helt magiska upplevelser med det gänget så jag rekommenderar verkligen att kolla in detta, för det kommer jag att göra.

 

Stockholms Dramatiska Högskola

Måndag 10 oktober, 16.30

 

FOREVER ALONE

En enhörning på scenen och en pjäs om ensamhet, det är som att skaparna av FOREVER ALONE har sugit ut själva essensen av vad som är jag. Detta är en föreställning riktad främst till unga människor men att prata om ensamhet och vad den gör med oss behövs även som vuxen (eller är det bara jag?). Ett citat från föreställningen sätter fingret på en rädsla som jag tror att många av oss bär på, unga som gamla: -Mama? Kommer jag att vara forever alone? Jag bara undrar. Jag tänkte på det igår kväll. Jag kom fram till att att jag kan vara ensam nu och det är okej, jag bryr mig inte. Men jag skulle inte vilja vara det för alltid.

 

Unga Klara

Söndag 16 oktober – Premiär!

Spelas sedan till och med 18 januari 2017.

 

Svenska hijabis

Ett mycket debatterat ämne, där berättelsen om hijaben ofta fått definierats av människor som inte ingår i gruppen som använder den. För att förklara mer snor jag ett citat från Dramatens hemsida av Shama Vafaipour, som själv deltar i föreställningen:

– Som hijabi får vi sällan ta plats och göra våra röster hörda. Istället talas det om oss och åt oss. Detta gör också att det saknas representation av en viktig grupp kvinnor i Sverige. Jag ville vara med i denna pjäs främst för jag vill berätta själv om mitt liv som hijabi, och inte att någon annan gör det åt mig.

 

Lilla Elverket

Fredag 14 oktober – Premiär!

Lördag 15 oktober – söndag 16 oktober

Spelas sedan den 17-22 december

 

The Filth Club

En kavalkad av scenkonst, trams, sex, glamour och smutsig smuts. Detta är vad en kan få uppleva på Bonden Bar i helgen. I eventtexten uppmanas vi att ligga med någon och låta alla andra titta på, and don’t mind if I do! Värdinnan Sonja Salongs har satt ihop en line-up av burlesque, performance, stand up, trolleri och massa mer. Min föraning är att det kommer bli svettigt, kladdigt och jävligt unforgetable.

 

Bonden Bar

Lördag 15 oktober

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *