inferno_banner

Veckotips STHLM: Droger, dystopi och drömmar


Veckotips Stockholm: Vecka 19

Denna vecka har vi möjlighet att bekanta oss med en ung DJ som kämpar med ett drogmissbruk, en utomjordiskt queer metafor vid namn Poly samt spaceade scenkonstnärer på festen Voyage to the moon på Nalen. Vi får dessutom en inblick i framtidens konstscen via VÄXTHUSET.

INFERNO MELLAN TRE OCH FEM

Monologen Inferno mellan tre och fem handlar om en ung kvinna som jobbar som DJ på nattklubbar och som snart fastnar i ett drogmissbruk och sedan kämpar för att komma tillbaka till samhället. Pjäsen sattes upp som ett eget projekt på teaterhögskolan i Göteborg 2016 och redan då drabbade berättelsen mig starkt. Jag är otroligt spänd på att se hur Anja Lek Paulsson har arbetat vidare med den välrenommerade Anna Pettersson. Det borde ni också vara!

 

Strindbergs Intima Teater

Tisdag 8 maj, 19.00

 

POLY

Poly är en fiktiv figur, varken höger eller vänster, ett tredje alternativ. Poly är så queer att fler/en/hen inte vet vad feminist är. Poly kommer mingla med publiken och hävdas vara mer en metafor än figur. Oavsett vad Poly är och vad detta koerografiska verk kommer att innebära så vill en nog ogärna missa detta mingel på Skeppsholmen!

 

MDT

Tisdag 8 maj, 20.00

 

VOYAGE TO THE MOON

Mytomspunnet, vackert, magiskt och lite läskigt. Voyage to the moon beskrivs som en fest utöver det vanliga med burleskshow, dansgolv, livemusik och DJ:s. Som gäst uppmanas du gå all in för temat Sci-Fi och inspireras av alla vackra drömmar om rymden lika mycket som en ”dystopisk framåtanda”. Häromveckan fick jag en följningsförfrågan på Instagram en Professor Rory som är en av kvällens akter och… I’m intrigued.
Så slidea in på kontot progressive_genitalia för att få en ledtråd om vad som komma skall denna svindlande afton på Nalen.

 

Nalen

Lördag 12 maj, insläpp 21.00

 

VÄXTHUSET

Bär du på ett konstembryo som du inte vet vad du vill/vågar göra av? Vill du vara med och inspireras av unga scenkonstnärers konstnärliga processer och ge feedback? Då borde du ta dig till Turteatern och VÄXTHUSET på söndag (för dig som varit på Nalen kvällen innan finns gratis kaffe och frukt för att lindra potentiell bakfylla). Initiativtagarna på UngaTur beskriver det som just ett utrymme där saker kan gro och växa i en skyddad miljö. 100 procent mysfaktor, 100 procent lärorikt.

Turteaterns foajé
Söndag 13 maj kl. 14-17

 

 

Bild: Inferno mellan tre och fem fotograf: Elisabeth Ohlsson Wallin

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *