STADSTEATERN DONNA JUANITA 
160418

KUND: STADSTEATERN
Nina Hillebjörk / Lotta Fristorp 

FOTOGRAF: CARL BENGTSSON / Skarp Agent
FOTOGRAFAGENT: Torun Alenius / Skarp Agent 
FOTOSASSITENT: Maja Johansson 
POST PRODUCTION & RETUSCH: Maja Johansson 

ART DIRECTOR: Pompe Hedengren 
STYLIST: Ursula Wångander 
HÅR: Tony Lundström 
MAKE: Maggie Gelush 

MEDVERKADE: Gina Dirawi 

Studio 5
Delight Studio
Heliosgatan 13 

Sista fotograferingen på Delight Studio på Heliosgatan 13

Veckotips STHLM: Att kärrtorpa och vara tyst


Satiriskt om språk som maktmedel, en nyskriven musikal, utställning om tystnad och bjussig skrattfest – det får ni om ni följer veckotipset efter punkt och pricka.

 

DUVA

Minns ni när Kärrtorp sattes på kartan genom folkligt motstånd? Verbet att “kärrtorpa” blev kännetecknande för folkets initiativ att gå samman mot de främlingsfientliga strömningar som brett ut sig.

Det är tre år sedan kärrtorpsborna sammandrabbade med nazister. I UngaTurs satiriska och humoristiska föreställning kommer en samhällsplanerare till Kärrtorp för att bygga om torget med begreppet “kärrtorpsandan” som ledord. Vad händer när makten vill lägga beslag på orden och begreppen för egen vinning?

Föreställningen är fritt baserat på Kameler dricker vatten av Erik Beckman.

 

Turteatern

Tisdag 22 november, 19.00

Spelas därefter enstaka tillfällen tom 18 december

 

Donna Juanita

En nyskriven musikal byggd efter 28 låtar från Hasse och Tages låtskatt – och med Gina Dirawi och Claire Wikholm som spelar yngre och äldre Anita/Donna Juanita – kan bli skoj! Musikalen har spelats ett tag, den hade premiär i slutet av september. Pressen har sagt sitt – det har låtit i stil med “Succé för Gina Dirawi i musikaldebuten” och att de har “fört in Hasseåtages låtskatt i nutid på ett både tankeväckande och roligt sätt”. Låter ju bra!

 

Kulturhuset Stadsteatern

22 november och 24-26 november, 19.00

Spelas därefter tom 22 december

 

Silent Space – Intensified Integrities

Jag återkommer till att tipsa om Finlandsinstitutets utställningar – de lyckas alltid att fånga mitt intresse! Det kan vara en mix av bilder som snor min uppmärksamhet och konstnärer som undersöker intresseväckande teman. Vad det än kan vara så lyckades de gång på gång.

Just nu visar de en utställning om vad tystnad är och kan vara i dagens urbana verkligheter. Konstnären Nina Backman undersöker och experimenterar med begreppet i sitt projekt Silence Project. På Finlandinstitutet tar projektet formen av en grupputställning som “undersöker hur föreställningen av tystnad och utrymme har utformat såväl vår kultur som individuella identiteter. I en tid av megastäder har fritt utrymme och därmed också tystnad kommit till att bli en sällsam lyx.”

Medverkande konstnärer är Nina Backman, Marja Helander, Sari Palosaari, Rebekka Guðleifsdóttir, Ólafur Kolbeinn Guðmundsson och Lise Bjørne Linnert.

 

Finlandsinstitutet

22-26 november, varierande tider

Visas tom 17 december

 

Mixed comedy club

Nä vad säger ni – vi rundar av den här veckan med uppsluppen och bjussig skrattfest! På Mixed comedy club får vi två humorformer i en – hurra! Stand Up blandas med bisarra, galna och sårbara karaktärer. Komikern Elin Almén är konferencier under kvällen – i karaktär. Vad hon och de andra komikerna hittar på får vi se på plats!

 

Improvisationsstudion

Lördag 26 november, 20.00

Spelas även 17 december

 

Omslagsfoto: Carl Bengtsson och Matilda Rahm (bilden är ett montage)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *