Image5

Veckotips STHLM: Prata


Publicerades 2019-04-02

Veckotips Stockholm: Vecka 14

Stockholm bered er på performance och samtal. I veckan ska vi prata och lyssna. Vi ska prata i telefon i en performance, prata om dadaism och lyssna på samtal om sex och sorg.

 

I WAS HERE 

Osynliga Teatern skapar en performanceinstallation på Färgfabriken. Det finns ingen publik, ingen scen eller någon som ska uppträdda. Istället befinner du dig i ett mörkt rum där du är omgiven av röster.

Du är i centrum. Men det är du som lyssnar omgiven av röster, som en omvänd konsert. Du kontrollerar situationen genom närhet och avstånd. En röst beskriver hur den aldrig kunnat se sig själv, att den aldrig har känt sig själv som den känner dig. Det låter trevande. ”Men vem är du, på riktigt?”. Det spelar ingen roll vem du är. Men i det ögonblicket är du allting. Någon beskriver ett vagt minne, försöker minnas. Ett löfte om säkerhet, men också en risk. Det finns andra människor där. Ibland är du ensam. Vi vet det. Vi tar hand om dig. Du är där som The observer.

Utställningen bygger på telefonsamtal och som publik kan du välja att besöka installationen antingen som narrator eller observer eller varför inte pröva båda rollerna.

 

Färgfabriken

Onsdag 3 april – Lördag 6 april kl 17.00-21.00

 

Kvinnan på scenen

Vågar ni gå till Dramaten? Jag säger till Dramatenbaren vågar jag nog gå, särskilt när det vankas samtal om kvinnan på scen. Denna gång handlar det om sex och sorg i rollporträtt.

Ett samtal om schabloner och skönhet, om könsroller och kvinnoroller på scenen. Om att spela på sex – eller kanske om att använda sex som ett sätt att söka mening eller makt. Medverkande: Elin Klinga, skådespelare i Orfeus stiger ner, Livia Millhagen och Rebecka Hemse, skådespelare i Linje Lusta. Bisittare: Agneta Pleijel, författare.

Dramatenbaren

Torsdag 4 april kl. 19.30 

 

IDI Galleri: Gabriella Carlsson och Merzedes Sturm-Lie

IDI Galleri kör i helgen ett kort spännande gästspel med utställning och performancekväll.

På fredag öppnas en utställning med Gabriella Carlsson vars konstnärskap kan beskrivas som rå punkestetik med dadaistisk och feministisk blick. Tre begrepp som får mig att bli väldigt nyfiken.

På söndags kväll avslutas det högintensiva gästspelet med en performance av Merzedes Sturm-Lie. Merzedes kommer bland annat läsa ur häftet  ‘13151424 1215225 9131315182011292025’ (publicerad 2015). Även här ser vi dadaistiska inslag då publikationen är inspirerad av den slovenska dadaisten Srečko Kosovel.

En helg av konst och performance i dadaismens tecken är ju givetvis ett måste.

 

IDI Galleri 

Fredag 5 april kl 17.00-20.00 – utställning
Lördag 6 april kl 12.00-16.00 – utställning
Söndag 7 april kl 20.00 – performance

 

Bild i bannern: IDI Galleri, Merzedes Strum-Lie.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *