Pursuitof-Happiness_foto_AndrejLamut_banner

Veckotips Malmö: Vi jagar lyckan


Publicerades 2019-03-13

Veckotips Malmö: Vecka 11

Malmöveckan betyder Teaterns dag-vecka! Vi förbereder oss på årets stora teaterhändelse. Här är tipsen på vad du ej bör missa på lördag (eller se till att gå på en annan dag i veckan).

 

 

Teaterns dag 

Årets stora teaterhändelse i sydvästra Skåne går av stapeln den 16 mars! Jag hoppas att du har rensat din kalender för alla meningslösa fikor och jordenruntresor för i Malmö kommer 60 kronor att ge dig tillgång till knappt 50 olika evenemang inom scenkonst på 22 platser i staden. Det är en galet bra deal. Jag snackar rundvandringar på institutionerna, exklusiva gästspel, WIP-visningar, workshops, premiärer och vandringsteater. You name it.  

Här snackar vi det givna sättet att spendera helgen på!  

 

Olika platser i Malmö

Lördag 16 mars, 10.00-21.00

Entréknapp krävs

Principen “först till kvarn” gäller för samtliga programpunkter

 

Nedan följer två tips som en med lite tur kan få plats på via Teaterns Dag eller om en vill vara säker för att få plats, boka till någon av veckans andra speltillfällen.

 

 

Den Enfaldige Mördaren 

Vårens föreställning Moomsteatern är en scenbearbetning utav Hasse Alfredssons filmklassiker, och jäklar vad jag är peppad att gå! Ända sedan man gick ut med planen att berätta historien om Sven, samt givit regiuppdraget till Helena Röhr, så har biljetten legat och marinerats. Och, av recensionerna att döma, kommer jag inte bli besviken. Den Enfaldige Mördaren spelas på lördag som en del av Teaterns Dag, men ges även fler datum!

 

Moomsteatern

Torsdag 14 mars, 19.00

Lördag 16 mars, 16.00 – Del av Teaterns Dag

Söndag 17 mars, 15.00

Spelas tom 7 april

 

 

The Pursuit of Happiness 

Inkonst har dragit hit världskändisar! Lilla Malmö skall få besök av legendariska Nature theatre of Oklahoma och EnKnap. Och det finns 20 stycken platser på lördag för Teaterns Dag-besökare. Det här är en no brainer för dig som vill ta del av något utöver det vanliga.

The Pursuit of Happiness undersöker de gamla amerikanarnas deklaration, specifikt förkunnandet om människans rätt till jakten efter lycka. Vad innebär det? Var gränsar den egna lyckan till andras olycka? Hur skall individen kunna förhålla sig till kollektiv lycka osv. Det kommer förmodligen bli frenetiskt, svettigt, lättillgängligt och fantastiskt. Och för övrigt vill jag också se en bra western på scen!  

Om du vill bli garanterad plats så köp biljetter innan!

 

Inkonst

Lördag 16 mars, 19.00 – 20 platser avsatta till Teaterns Dag-besökare. Ordinarie biljetter går att förköpa för att säkra sin plats. Missa inte förfesten som börjar 18.00! Musik, Happiness IPA, bourbon, barslagsmål, pistolskott och slovenska cowboys i omöjliga poser.

Söndag 17 mars, 19.00

Ges även måndag 18 mars, 19.00

 

 

Omslagsbild: EnKnap & Nature Theater of Oklahoma, The Pursuit of Happiness. Foto: Andrej Lamut


Om Oscar Steen

Oscar Steen, scenkonstnär och gästskribent för Scenkonstguiden. Jobbar som sufflör på Helsingborgs stadsteater. Han bosatte sig i Malmö 2007 har sedan dess hållit ett finger på stadens kulturpolitik, scenkonsten och dess relation till sin publik.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *