PotatoPotato_web-1

Veckotips Malmö: Var redo!


Publicerades 2019-10-02

Veckotips Malmö: Vecka 40

Veckan ger oss folkdans som vi aldrig sett det, flickhajk och utmanande fotografi.

 

SOLITUDE – Anna Öberg

Koreografen Anna Öberg rör sig i spänningsfältet mellan folkdans och samtida dans.

I Solitude utlovas vi folkdans som vi aldrig sett den förut! Här skapar fyra dansare och två folkmusiker en gemensam föreställning med, enligt dem själva “groove och vibration”.

”Jag tänker på SOLITUDE som olika tillstånd av puls och rytm. Puls som hörs, syns och känns. Puls som förför och förgör, förenar och skapar mening men också tvingar oss till likformighet och utsätter oss för risken att falla ur. Kontraster av samhörighet och ensamhet – jag skulle vilja dela dessa ytterligheter med publiken.” – Anna Öberg

Efter föreställningen så finns det möjlighet att stanna kvar och själv svänga på de lurviga!

 

Palladium

Onsdag 2 oktober, 18.00

 

 

Riddare av tusen äventyr

PotatoPotato tar sig an flickscoutrörelsen! I arbetet inför denna föreställning har de djupdykt ner i den svenska flickscoutrörelsens historia. Rörelsen var verksam i Sverige 1913-1960 och gav unga flickor möjlighet att ta plats, agera och vara subjekt vid lägerplatsen och på gatorna.

Det är mörkt men flickscouterna kan se ändå. För de har övat hela våren, vässat sina knivar och skärpt sina sinnen. De tränar för att kunna orientera sig i en värld som inte är deras. Från sin lägerplats sträcker de ut sig i världen och ritar om kartan. Nu börjar äventyret!

Välkommen till en öververklig lägerplats, en flickhajk och en kollektiv dröm som lyfter fram ett alternativ till bilden av flickan som offer. Knyt kängorna, det är dags att ströva bort från den manliga blicken.

Var redo!

 

Inkonst

Fredag 4 oktober, 19.00 – Premiär!

Söndag 6 oktober, 19.00

Spelas därefter 7-10 oktober

 

 

Fallen From Grace, AdeY

På Fotogalleri Vasli Souza kan vi se utställningen Fallen From Grace med AdeY, en multidisciplinär konstnär som blandar fotografi med performance och dans. AdeYs arbeten rör sig främst kring människor och utmanar sociala normer genom att låta oss både ifrågasätta och bekräfta våra uppfattningar och det vi tror på.

With a background in performance, choreography and dance, AdeY’s uses the body as a medium to capture moments of humor, isolation, anxiety and intimacy. The work seeks to create a non-sexualised and open-minded representation of humankind and recognises that we not only change in relationship to our environment but that our environment adapts to what we become.

Passa på att kika in denna utställning som tråkigt nog blir den sista för Vasli Souza i Malmö innan de flyttar och öppnar nytt i Oslo!

 

Fotogalleri Vasli Souza

Onsdag 2 oktober – fredag 4 oktober, 13.00-18.00

Lördag 5 oktober – söndag 6 oktober, 12.00-16.00

Visas tom 27 oktober

 

 

 Omslagsbild: Från Riddare av tusen äventyr, PotatoPotato.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *