YL__banner

Veckotips Malmö: Vår blick på framtiden


Publicerades 2019-04-03

Veckotips Malmö: Vecka 14

Vad har några nakna män, en get och ett gäng framtidsforskare gemensamt? De är alla aktuella i veckans Malmö-tips!

 

Your Reservation Is Confirmed

– Naken fotokonst

På fotogalleriet Vasli Souza visas en utställning med den kinesiska konstnären Yushi Li, och det är inte vilken utställning som helst – det är Yushis första soloutställning! Här visas verk från hennes två serier med de fantastiska namnen My Tinder Boys och Your Reservation Is Confirmed. Yushis arbeten rör sig kring frågan om blicken i förhållande till kön, sexualitet och lust i ljuset av digitala sociala nätverk. Här ser vi komiska men allvarliga bilder från vardagliga hemmiljöer, men befolkade av en och annan naken man.

 

Fotogalleriet Vasli Souza

Onsdag 3 april – fredag 5 april, 13.00-18.00

Lördag 6 april & söndag 7 april, 12.00-16.00

Visas därefter tom 21 april

 

 

The Goat or Who is Sylvia?

– Ett äktenskap på glid

Kan ett äktenskap bara försvinna? Playmate Theatre Malmö sätter upp The Goat or Who is Sylvia?, skriven av den trefaldiga Pulitzer Prize-vinnaren Edward Albee (som också skrivit Who’s Afraid of Virginia Woolf?). Här möter vi den lyckligt gifta Martin, som blir förälskad i Sylvia som inte är hans fru, och vi får följa med på vad som händer i Martins äktenskap och familj efter otroheten. En mörk komedi om kärlek och förlust.

Föreställningen beskrivs som Albees mest provokativa verk, och enligt Playmate Theatre Malmö själva så är det värt att komma bara för de samtal som föreställningen startar bland dig och dina vänner (så dra med några!).

Spelas på engelska!

 

Bastionen

Torsdag 4 april – lördag 6 april, 19.00

 

 

Tlön “Human Life Center: Dreaming, Trauma and Seeds (for futures to come)”

– Där drömmar tas på allvar

Till helgen öppnar performancekollektivet Tlön ett center för kreativa tankar och praktiker utöver det vanliga på Inkonst. Blackboxen förvandlas till Human Life Center, ett symposium med siktet inställt på framtiden, och inga drömmar är för stora. Traumaspecialister, framtidsforskare och konstnärer har bjudits in för att tillsammans med oss i publiken experimentera kring framtidsvisioner och fantasifulla planer.

Human Life Center (Dreaming, trauma and seeds for futures to come) är en tid och en plats som ger utrymme att uppleva vad som skulle hända om vi hade mod, fantasi och vilja att föreställa oss nya slags framtider. Om än bara för ett ögonblick.

 

Inkonst

Fredag 6 april & lördag 7 april, 16.00

 

 

 

Omslagsbild: Yushi Li, Your Reservation Is Confirmed. Bilden visas här beskuren.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *