Pervasive_banner

Veckotips Malmö: Undermedvetet


Publicerad 2018-11-07

Veckotips Malmö: Vecka 45

Malmöveckan ger oss kartor och glömda platser, dans i det kollektivt undermedvetna och personer som kan sin grej.

The Atlas Study

Här blir vi inte bortskämda med information. Allt som berättas om The Atlas Study är att det är en berättelse från ovan: skapandet av en karta och ett försök att hitta ingångar till glömda platser, och att de som medverkar och som skapat konceptet är Halla Stefansdottir och Liv Kaastrup Vesterskov.

För mig, som ju gillar kartor, glömda platser, övergivna platser och känslan av att hitta något hemligt, så funkar denna sparsmakade beskrivning ändå rätt bra. Och för att veta mer så är det ju bara att befinna sig på Inter Arts Center på torsdag kväll!

The Atlas Study är en del av Transistorfestivalen 6, en festival vars ambition är att presentera konst som arbetar med olika former av utvidgat berättande för scenrummet.

 

Inter Arts Center

Torsdag 8 november, 19.30

 

Margrét Sara Guðjónsdóttir “Pervasive Magnetic Stimuli”

Koreografen Margrét Sara ger oss dans som fungerar som en port in i det under- och omedvetna. In i det kollektiva undermedvetna, som psykoanalytikern Carl Gustav Jung förklarade det.

I detta nya verk för tre dansare tar isländska koreografen Margrét Sara Guðjónsdóttir med publiken på en resa som synliggör ett landskap av energier som genomsyrar allt omkring oss. Dessa oändligt stora och uråldriga krafter utforskas på scenen med en stark närvaro som uppfyller hela sin omgivning.

Efter föreställningen på lördagen blir det eftersnack med Margrét Sara och filosofiprofessorn Susan Kozel.

 

Inkonst

Fredag 9 november & lördag 10 november, 19.00

 

MACK 8/11 Anders Ankan Johansson & Ann Westin

Stand up på Moriskan! Anders “Ankan” Johansson har medverkat i otaliga radio och TV program – och är kanske mest känd för att utgöra ena halvan av komikerduon Anders och Måns. Ann Westin har blivit korad till årets kvinnliga komiker tre gånger (!) och har mer än 20 år i branschen. Två personer som kan sin grej – så det kommer alldeles troligen bli skoj!

 

Moriska Paviljongen

Torsdag 8 november, 20.00

 

 

Omslagsbild: Från Pervasive Magnetic Stimuli. Foto: Eva Schimdhuber

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *