DanceIsAncient_banner

Veckotips Malmö: Sju timmar klubb


Veckotips Malmö: Vecka 9

Samlade saker på hög, en enorm fot i klubbmiljö, och opera om hur årstiderna kom till – dessa tre saker förgyller vår helg i Malmö denna vecka.

Solfågel – Therese Nilsson

Det vankas vernissage på Galleri CC! Från och med fredag kan vi ta del av en utställning med Therese Nilsson. Therese är en samlare, hon samlar både medvetet och omedvetet tills hon står där med en hög av samlade saker. Vad är det då som avgör vad hon samlar? Vad är värt att samla, och vad är värt att minnas? För att försöka hitta till kärnan av vad i tingen och minnena som är värd att spara på så drar hon av, bort och förfinar tills endast konturerna är kvar.

Gå dit på fredag, mingla och kika in vad hon skapat!

 

Galleri CC

Fredag 2 mars, 18.00 – Vernissage!

Lördag 3 mars & söndag 4 mars, 13.00-16.00

Visas tom 18 mars

 

Black Box Disco Club: Fiedel, Gies & Stoianov/Zamolo “Dance is ancient”

Det är i Malmö vi vill vara nu, och det är på Inkonst du hittar oss. En uppmaning: Släpp alla planer du trodde att du hade och dra till Black Box Disco Club där du får en sju timmar lång klubbföreställning som inte alls är en föreställning. Men definitivt en klubb. Dansaren Frédéric Gies på dansgolvet, Fiedel i djbåset och med bildkonstnären Anton Stoianov och ljusdesignern Thomas Zamolo som skapar rummet – tillsammans skapar de en upplevelse som vi kommer minnas…

På golvet säkerställer dansaren Frédéric Gies att all energi i Boxen koncentreras där den ska vara: på dansgolvet. Med en skulptur i form av en gigantisk jävla fot i bakgrunden röjer han satan från öppning till stängning i vårt blixtrande stroblandskap.

Okej. Jag säger inget mer än så.

 

Inkonst

Lördag 3 mars, 21.00-04.00

 

Var är du, Proserpin?

Gillar du inte klubb och dans så kan du istället sitta still på operan där det blir premiär av Var är du, Proserpin?.

Idén till denna kammaropera kommer från ingen mindre än kung Gustav III (vi pratar 1700-tal), som fick en vision om att göra en opera om årstidernas uppkomst – skriven på svenska.

Här är storyn:

Ceres, som är växtlighetens gudinna, har två döttrar; Proserpin och Cyane. En varm och härlig sommardag är döttrarna ute och plockar blommor när Proserpin plötsligt försvinner. När Ceres får höra det blir hon så förtvivlad att hon glömmer att sköta om naturen. Cyane får skuldkänslor för att hennes syster har försvunnit. Blommor och växter vissnar och dör och det blir höst. Var är Proserpin? Den bevingade guden Merkurius hjälper till att leta.

 

Malmö Opera

Lördag 3 mars, 18.00 – Premiär!

Spelas därefter tom 28 mars

 

 

Omslagsbild: Från Dance is Ancient.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *