01blomma_banner

Veckotips Malmö: Show, swipe och väsen


Publicerad 2018-09-05

Veckotips Malmö: Vecka 36

Höstsäsongens första Malmötips ger oss livslärdomar från swipe-erfarna, ett möte med ett mystiskt väsen och glitter under kristallkronor.

 

Första och Sista Daten

En ny humorklubb! Specialanpassad för dig som nån gång upplevt konstig stämning, eller som arrangörerna själva skriver:

En scenshow där Malmös mest swipe-erfarna människor berättar om daterna där det absolut inte sa klick, men som de aldrig någonsin kommer att glömma.

Konferencier är Maria Maunsbach som “byggt nästan hela sin karriär på att vara dålig på att dejta”. Det låter som ett helgjutet koncept fullpackat med tragikomik, igenkänning, gapskratt, skrattgråt och ja, kanske lite terapi.

 

Babel

Spångatan 38

Torsdag 6 september, 19.00 (på scen 20.00)

Även 8 november & 6 december

 

Väsen

Nyskriven sci-fi saga på Teater 23! Den unga publiken bjuds in till en magisk värld där både det välkända men också det obekanta och spektakulära ryms. Föreställningen är skapat med de teaterovana förstagångsbesökarna i tanken.

Ett barn är på väg hem till sin farmor. Mitt i skogen, på stigen där barnet promenerar, har ett märkligt väsen från en annan värld plötsligt dykt upp och hindrar barnet från att ta sig vidare.

Såväl barnet som väsendet blir både överraskade och lite misstänksamma i mötet med den andre. Men så småningom kommer en ömsesidig förståelse mellan de två vitt skilda varelserna att börja växa fram.

Genom Teater 23s Instagram har jag med glädje under de senaste veckorna följt hur det märkliga väsendet tagit form. Det har blinkat, bytt färg, rullat runt och pulserat mjukt – och det ser alldeles fantastiskt ut. Dra med en ung människa och möt detta väsen tillsammans!

 

Teater 23

Djäknegatan 7

Fredag 7 september, 18.00 – Urpremiär!

Även 13 september, 16.30

 

Dragshowgalan 2018

Det är dags för Dragshowgalan igen! Dagen innan valet kan vi glittra bort dammiga idéer och inskränkta sinnen då vi bjuds in till dragshow under kristallkronorna på Scandic Triangeln. Dragshowgalan har blivit ett av Sveriges största dragshowevent, och årets gala blir den sjunde i ordningen.

En kväll med glitter, gala och glamour i höstmörkret. Fly bort ifrån vardagens bestyr och följ med oss in i en magisk värld. En glittrande kväll, där några av de bästa dragshowartisterna, står på en och samma scen.

Och en till bra sak – allt överskott går till organisationer som arbetar med frågor kring HIV och AIDS.

 

Scandic Triangeln

Lördag 8 september, 20.00

 

 

Omslagsbild: Från Väsen. Foto:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *