SLICK-6921-web_banner

Veckotips Malmö: Realness


Publicerad 2018-10-24

Veckotips Malmö: Vecka 43

Vi hänger backstage på en världsturné, trasslar ihop politik med konst och tjuvkikar på två män i en sommarstuga på landet.

 

SLICK – Sofia Södergård

På Dansstationen får vi butch realness när Qarl Qunt äntrar scenen! Qarl Qunt är dragkingen med det fastaste handslaget som tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker.

I SLICK får vi följa med på Qarls fjärde världsturné både på och bakom scenen.

Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Jag har sett Qarl köra voguing – och det är helt a-m-a-z-i-n-g! Så missa inte. En till grej du ej får missa! Efter föreställningen erbjuds publiken att fota exklusiva bilder och/eller ta selfies med Qarl Qunt. Ett minne för livet!

 

Dansstationen

Torsdag 25 oktober, 19.30

 

PME-ART “A User’s Guide to Authenticity Is a Feeling”

Här ska det trasslas med politik och konst! Den kanadensiska ‘megagruppen’ PME-ART (PME står bland annat för “pretty much everything”) har under tjugo är skapat verk som blandar scenkonst, bildkonst, musik, poesi, litteratur och filosofi.

De fyller alltså nu tjugo år som konstkollektiv och för att fira har en av gruppens konstnärliga ledare, Jacob Wren, skrivit en bok om gruppens arbete med titeln Authenticity Is a Feeling – och nu kommer han till Inkonst för att presentera en “users guide” till boken.

Det är ett ut-och-invänt konstnärssamtal, en motsägelsefull berättelse om att skapa tillsammans och en förförisk memoar om att tro på något så sårbart och samtidigt livsviktigt som att vara sig själv i en scenisk situation.

 

Inkonst

Fredag 26 oktober & lördag 27 oktober, 19.00

 

PARIA av August Strindberg

SPECT scenkonst har turnerat runt i Sverige med denna enaktare av Strindberg – och jag har tipsat om dem förut, men nu tipsar jag igen! Här läses pjäsen med en icke-heterosexuell blick och maktkampen laddas med erotisk kraft.

Det är sommar. På landet. På behörigt avstånd från stadens buller och trängsel, delar två män tillfällig bostad. De har båda sina hemligheter och skäl att vara där och under berättelsens gång mullrar åskan i fjärran.

Vår skribent Veronika Gustafson har skrivit om föreställningen och sagt att “det är en fascinerande pjäs” (läs hennes text här). Andra har också sett föreställningen och uttalat sig om den. Lars Ring säger i SvD: ”Den starka tolkning av Paria som Spect nu gör är en delvis provokativt fysisk iscensättning ” och Aftonbladet kontrar med ”Klyschig sexfantasti i korta shorts och linnen”. Vad kommer du tycka?

 

Teaterhuset Bastionen

Söndag 28 oktober, 16.00 & 19.00

 

 

Omslagsbild: Från SLICK av Sofia Södergård. Foto: Andreas Nilsson. Bilden visas här något beskuren.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *